maanantai 14. syyskuuta 2015

Herkkukurkut








Meidän lähikauppa on siirtynyt satokauden mukaiseen myyntitaktiikkaan (jee!). Muun muassa avomaankurkut ja kurpitsat on siirretty paraatipaikalle ja lähituotteet merkitään näyttävästi. Siitä se ajatus sitten lähti.

Meni kymmenisen vuotta, kunnes tämä emäntä ymmärsi maakellarin mahtavuuden ja hurahti säilöntään. Hillojen ja mehujen jälkeen vuorossa on herkkukurkut. Avomaankurkut pääsi viime viikolla perinteiseen etikkaliemeen. Viikon kuluttua päästään maistamaan kruunutillillä ja piparjuurella maustettuja herkkukurkkuja.

Nappasin herkkukurkkujen ohjeen suoraan etikkapullon kyljestä. Maustelientä voi halutessaan maustaa myös mustaherukanlehdillä tai valkosipulilla.






HERKKUKURKUT

2½-3 kg avomaankurkkuja
pala piparjuurta
kruunutilliä

Mausteliemi:
1,8 l vettä
4-5 dl sokeria
3 rkl suolaa
½ rkl maustepippuria
½ rkl sinapinsiemeniä
4 dl (1 plo) väkiviinetikkaa

Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet puhdistettuihin lasitölkkeihin kerroksittain piparjuurilastujen ja kruunutillin kanssa. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.

Kaada liemi kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Säilytä pimeässä ja viileässä (alle +10°C). Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua.

6 kommenttia:

  1. Meillä laitettiin tänä vuonna tekeytymään ihan tavallisia etikkakurkkuja, chilikurkkuja ja vielä hapatettuja kurkkuja. On ne vaan niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että teillä löytyy sieltä kaikkia ihania herkkuja talven varalle! Nuo hapatetut kurkut on ollut ajatuksissa, ensi vuonna sitten niitäkin! :)

      Poista
  2. Mun marttamieheni on pitänyt meidät jo vuosia maustekurkkukannassa �� Onneksi on kylmiö, vaikkei maakellaria olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, marttamies! Sieltä löytyy varmasti joku isoäidin salainen resepti :)

      Poista