lauantai 26. syyskuuta 2015

Lindströminleivät








Perinteiset jauhelihapihvit muuttuvat viininpunaisiksi sadonkorjuuaikaan. Mehukkaat lindströminpihvit maistuvat erityisen hyvältä paistetun sipulin, perunamuusin ja sienikastikkeen kera, mutta uusia tapoja on aina kiva kokeilla. Glorian Ruoka&Viini-lehdessä lindströminpihveistä kasattiin maukas hampurilainen!

Ohjeen etikkapunajuuret voi hyvin korvata keitetyillä punajuurilla - nyt kun ne on parhaimmillaan!







LINDSTRÖMINLEIVÄT
4:lle

4 isoa sämpylää
4 lindströminpihviä
4-8 rkl piparjuurimajoneesi
1 dl marinoitua punasipulia

lisäksi:
2 tomaattia
2 pientä suolakurkkua
jääsalaattia
lehtipersiljaa

Paista ensin ohjeiden mukaan lindströminpihvit, tee majoneesi ja marinoi punasipuli.

Viipaloi tomaatit ja suolakurkut. Pese salaatinlehdet. Halkaise sämpylät ja lämmitä niitä hetki uunissa tai leikkuupinta alaspäin paistinpannussa.

Kokoa leivät hampurilaisten tapaan.


NOPEAT LINDSTRÖMINPIHVIT

3-4 etikkapunajuurta (tai keitettyjä punajuuria)
400 g naudanjauhelihaa
3 rkl kapriksia
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
30 g voita paistamiseen

Raasta punajuuret karkealla terällä kulhoon. Lisää jauheliha. Hienonna kaprikset ja persilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi.

Jaa jauheliha 4 osaan ja taputtele pihveiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista pihvejä ensin toiselta puolelta 3 minuuttia, käännä ja lisää voi pannuun. Paista toiset 3 minuuttia ja lusikoi samalla vaahtoavaa voita pihvien päälle.

Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.


PIPARJUURIMAJONEESI

2 tl piparjuurta raastettuna
1 kananmuna
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria myllystä
3 dl rypsiöljyä

Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia.

Raasta piparjuuri. Riko kananmuna korkeaan kapeaan astiaan. Lisää piparjuuri, sinappi, etikka, suola ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.


PIKAISESTI PIKKELÖITY PUNASIPULI

1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää muut ainekset ja sekoita. Anna sipulin pehmentyä vähintään 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näitä heti huomenna!
    Näyttää aivan huikean hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää tämä olikin! Oli hyvä syy oikaista valmiilla sämpylällä - aikaa jäi muuhunkin :)

      Poista