keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Mehevä homejuustobroileri





Meillä syödään kalan ja punaisen lihan lisäksi paljon broileria. Kiireessä suikaleet ja nopeat minuuttipihvit ovat hyviä ja vaivattomia, mutta silloin kun aikaa on enemmän kannattaa valita juhlavampia raaka-aineita. 

Jyväbroilerilta löytyy paljon laadukkaita vaihtoehtoja myös juhlavampiin aterioihin. Kotimainen Jyväbroiler on panostanut tuotteissan laatuun. Tuotteet ovat lisäaineettomia, säilöntäaineettomia ja marinoimattomia. Osaan lihoista on myös jätetty ruoanvalmistuksen kannalta tärkeitä elementtejä kuten siipiluuta ja nahkaa rintafileen pintaan. Siipiluullisesta rintafileestä on mahdollista laittaa äärimmäisen maukkaita broileriruokia, jotka sopivat juhlavaankin pöytään. Luu takaa näyttävyyden lisäksi lihan maukkauden, ja nahka säilyttää sen mehukkuuden sekä mahdollistaa mausteiden monipuolisemman käytön.

Nyt kannattaa unohtaa puheet kuivasta kanasta. Broilerista saa valmistettua mehukasta ruokaa melko yksikertaisesti. Valmistusmenetelmä vaikuttaa paljon siihen kuinka mehukas kypsä broileri on. Itse suosin kannellista pataa broilerin valmistuksessa. Oli kyseessä kokonainen, filee tai koipi - lopputulos on mehukas. Rapea pinta viimeistelee lopputuloksen ja sen saa aikaan nostamalla kannen pois kypsennyksen loppuvaiheessa.








Ilmojen viiletessä makumaailma muuttuu ja ainakin allekirjoittaneen alkaa tehdä mieli pataruokia, juustoja ja kynttiläillallisia. Homejuustobroileri on vastaus näihin mielitekoihin. Padassa kypsennettynä broileri jää mehukkaaksi eikä kuivuudesta ole tietoakaan. Padan pohja putsaantuu tuoreella patongilla.


HOMEJUUSTOBROILERI
2-3:lle

700g Broilerin Filee Siipiluulla
50 g voita
150 g sinihomejuustoa
2-3 valkosipulin kynttä
kourallinen lehtipersiljaa

Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita voista, sinihomejuustosta, valkosipulista ja hienonnetusta lehtipersiljasta tasainen tahna.

Irroita siipifileen nahkaa varovasti niin, että saat tahnaa työnnettyä fileen ja nahkan väliin. Lado siipifileet kannelliseen pataan. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia, ota kansi pois ja jatka kypsentämistä vielä hetki, jotta saat pinnasta rapean.

Tarjoa mehukkaat homejuustobroilerit salaatin ja tuoreen patongin kera.






PATONKI
4 kpl

4 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
ripaus sokeria
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata vaikka spelttijauhoilla)
1 dl öljyä

Mittaa vesi kulhoon, lisää siihen sokeri ja suola. Sekoita keskenään kuivahiiva ja osa jauhoista. Lisää ne veden sekaan. Lisää jauhoja niin paljon, että taikina irtoilee käsistä ja kulhosta. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina hyvin.

Nostata taikinaa noin puoli tuntia. Painele tämän jälkeen ilmakuplat pois ja nostata toiset puoli tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Rullaa kulmasta kulmaan ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota vielä 20 minuuttia. Kun laitat patongit uuniin, kaada uunin pohjalle ½-1 dl vettä. Vesi tiivistyy vesihöyryksi ja tekee patonkien pinnasta rapean.  Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 16 minuuttia.  Jäähdytä leivät ritilällä ilman liinaa, sillä välin kun valmistat aurajuustobroilerin.


Yhteistyössä Jyväbroiler

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti