perjantai 16. lokakuuta 2015

KURPITSAVOHVELIT

Herkuttele viikonloppuna upealla brunssilla. Kutsu ystävät, perhe tai sukulaiset koolle viikonloppuna ja kata tarjolle herkullinen brunssi ja nauti yhdessäolosta! Kauden herkullisimmat vohvelit sisältävät kurpitsaa.






Pääsin Blogiringin kautta mukaan tähän mielenkiintoiseen TABASCO® Sauce -kampanjaan. Kampanja on jo puolessa välissä ja jatkuu viikko kerrallaan aina loka-marraskuun vaihteeseen asti. Laajasta Tabasco valikoimasta kohdalleni osui ihana, hieman savuinen TABASCO® Chipotle Sauce -kastike. Lähenevä Halloween ja kurpitsan sesonki houkutteli kaivamaan vohveliraudan esiin. Kurpitsavohveleista lisukkeineen tuli kaikessa yksinkertaisuudessa todella hyviä ja TABASCO® Chipotle Sauce -kastike toi sopivaa potkua brunssiin.

En ole chilikastikkeiden suurkuluttaja. Itse asiassa chilikastikkeet on päässyt käyttöön meidän keittiössä vasta viime vuosina. Chilin kanssa ollaan edelleen varoivaisella linjalla, mutta se on todettu toimivaksi suolan säästäjäksi sellaisessa paikassa mihin se sopii.






TABASCO® Sauce -kastiketta on valmistettu perinteitä kunnioittaen vuodesta 1868 saakka. Alusta asti TABASCO® Sauce -kastikkeet on valmistettu saman omistajasuvun voimin (McIlhenny Company). Tunnetuin punainen TABASCO® Sauce -kastike on saanut rinnalleen runsaasti makuvaihtoehtoja valkosipulista savuiseen chiliin. Valitse vihreä TABASCO® Habanero Sauce -kastike jos kaipaat voimakkaampaa tulisuutta. TABASCO® Sauce-kastikkeet valmistetaan lähes alkuperäisellä tavalla; ainostaan kastikkeen kypsytysprosessi tammitynnyreissä on pidentynyt kolmeen vuoteen. Tuotteissa ei käytetä lisäaineita!


















Kotimaisen talvikurpitsan sesonki on nyt parhaimmillaan. Halloween-lyhtyjen lisäksi se on erittäin monipuolinen ja myös terveellinen vihannes ruoanlaittoon. Kurpitsavohvelit valmistetaan ilman maitoa.


KURPITSAVOHVELIT
noin 12 kpl

6 dl keltaista talvikurpitsaa soseena (noin 400g kuorittuja kurpitsan kuutioita ja 4 dl vettä) 
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita

Lisäksi:
vuohenjuustoa (pehmeää)
kirsikkatomaatteja
salaattia/yrttejä
paistettu "häränsilmä" kananmuna /1 per ruokailija 
TABASCO® Chipotle Sauce -kastiketta
mustapippuria myllystä

Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto. Lisää kurpitsapalat kiehuvaan veteen. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Sulata voi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää jäähtynyt kurpitsasose. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos kurpitsaseoksen joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna vohvelirauta. Sivele vohveliraudalle hieman rypsiöljyä tai voita ennen ensimmäisen vohvelin paistamista. Kaada kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kauniin ruskeita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.

Kata noutopöytään sesongin herkullisimmat vastapaistetut vohvelit lisukkeineen ja anna vieraiden viimeistellä oma annoksensa juuri täydelliseksi TABASCO® Chipotle Sauce -kastikkeella.



TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.



Yhteistyössä TABASCO® Brand Pepper Sauce

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti