maanantai 12. lokakuuta 2015

Paahdettu kukkakaalikeitto ja persiljaöljy

Otin viikonloppuna loppukirin kotimaista kukkakaalia nauttien. Sillä pakkasten myötä kotimaisen kukkakaalin satokausi lähenee loppuaan. Oli lihapataa kukkakaalipyreen kera, keittoa ja osa meni ihan nuin vain. Onhan se vaan niin hyvää ja helppoakin! Kesällä ihastuin paahdettuun kukkakaaliin, joten tälläkin kertaa kukkakaali päätyi uunin kautta soppaan.















PAAHDETTU KUKKAKAALIKEITTO

iso kukkakaali
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
öljyä freesaamiseen
1 litra kasvislientä
1-2 dl kuohukermaa

Persiljaöljy:
kourallinen tuoretta persiljaa
½ dl rypsiöljyä
loraus sitruunamehua


Paloittele kukkakaali uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on saanut hieman väriä, älä paada liian tummaksi.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Laita persiljaöljyn ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja aja sauvasekoittimella kastikkeeksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua noin 5 minuuttia. Lisää paahdetut kukkakaalit kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja soseuta.

Laita keitto takaisin liedelle, kiehauta ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma. Annostele keitto lautaselle ja lisää pintaan persiljaöljyä.


8 kommenttia:

  1. Voi miten kauniiksi olet saanut sinänsä vaatimattoman näköisen keiton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Campa! Uudet lautaset saivat ihmeitä aikaan :)

      Poista
  2. Testiin menee, todella herkullisen näköistä!! Ja tuo persiljaöljy varmasti kruunaa tuon keiton!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Tuo persiljaöljy antaa kivaa raikkautta tuolle hyvälle keitolle! Miten paahtaminen voikaan tehdä niin hyvää kukkakaalille! :)

      Poista