tiistai 6. lokakuuta 2015

Paahdetut balsamicoporkkanat

Jos porkkanat on vaarassa nahistua ja vaikka ei olisikaan, pyörittele porkkanat balsamicossa ja paahda uunissa. Kaveriksi salaattia ja burrataa. Ja aurinko paistaa!





Syysporkkanat ovat omiaan tässä helpossa salaatissa. Balsamicoporkkanat tuo väriä ja makua salaattiin. Salaatista saa runsaamman kun mukaan laittaa muitakin juureksia.


PAAHDETUT BALSAMICOPORKKANAT

nippu porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria

lisäksi:
burrataa tai mozzarellaa
salaattia
lehtipersiljaa tai korianteria
mustapippuria myllystä

Pese (ja kuori) porkkanat. Isoimmat porkkanat voi puolittaa, jotta ne kypsyy samanaikaisesti. Siirrä porkkanat kulhoon. Kaada päälle oliiviöljy ja balsamiviinietikka ja sekoita. Levitä porkkanat tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle hieman suolaa ja sokeria.

Paahda porkkanoita 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saaneet hieman väriä.

Tarjoa balsamicoporkkanat salaatin ja juuston kera. Lorauta päälle vielä hieman oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Löysitkö jostain burrataa (mistä?!) vai teitkö itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foodcampissa tarjottiin juustomaistiaisia ja sieltä sai rasian tätä herkkua mukaan :)

      Poista