torstai 22. lokakuuta 2015

Silkkinen spelttipuuro

Ruis ja puolukka on hyvä makupari, mutta myös speltti sopii happaman ja kirpeän puolukan rinnalle mainiosti!





Meillä lapset pitää huolen siitä, että puuropata porisee kahdesti päivässä. Perinteinen kaurapuuro ja 4-viljan puuro valmistuu hetkessä ja maistuu pakastemarjojen kanssa niin isoille kuin pienillekin. Mutta edessä on pitkä puurokausi, joten pieni piristys ja vaihtelu on paikallaan.






SPELTTIPUOLUKKAPUURO

1 l vettä
noin 4 dl pakastepuolukoita
¾ dl sokeria
3 dl spelttijauhoja
ripaus suolaa

Mittaa kattilaan vesi, puolukat ja sokeri. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai jos haluat tasaisemman lopputuloksen, siivilöi puolukat liemestä.

Vatkaa sekaan spelttijauhot. Mausta puuro suolalla. Anna puuron hautua tasaisesti sekoitellen noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä hetki.

Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Tarjoa spelttipuolukkapuuro hieman haaleana kylmän maidon kanssa.

Vinkki! Spelttijauhot voi korvata ruisjauhoilla.






2 kommenttia:

  1. Puuronrakastaja tarttuu tähän varmasti. Kiitos vinkistä.
    Onpas muuten kaunis lautanen, mistä olet löytänyt sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lautanen on kotimaisen Tuias keramiikan käsialaa. Valikoimasta löytyy aivan ihania lautasia, kulhoja, kuppeja yms. Olen täysin rakastunut näihin! :)

      Poista