torstai 1. lokakuuta 2015

Tarte tatin kantarelleista ja vuohenjuustosta

Ranskalaisena omenapiirakkana paremmin tunnettu tarte tatin taipuu myös suolaiseksi piirakaksi. Tämä suolainen versio valmistuu kätevästi uunissa piirakka- tai kakkuvuoassa.






KANTARELLI-VUOHENJUUSTO-SIPULI TARTE TATIN
6:lle

2 kourallista kantarellejä
2 keskikokoista sipulia
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
50 g pehmeää vuohenjuustoa (tätä voi laittaa vähän niin kuin maun mukaan)
jokunen siivu vuohenjuustoa pötköstä
250 g voitaikinaa
lehtipersiljaa

Puhdista ja viipaloi sienet. Paista sieniä voissa tai öljyssä pannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipulia öljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää sokeri ja balsamiviinietikka. Anna sipulien karamellisoitua kannen alla noin 10 minuuttia. Mausta suolalla.

Vuoraa kakku- tai piirasvuoka leivinpaperilla. Lusikoi vuokaan paistetut sienet ja karamellisoitu sipuli. Painele täyte kevyesti vuokaan. Levitä pehmeä juusto nokareina sieni-sipuliseoksen päälle tai voitele seosta vasten tuleva voitaikinapinta vuohenjuustolla.

Kauli sulatettu taikina pyöreäksi, hieman vuokaa isommaksi levyksi. Painele taikina tiiviisti vuokaan. Tee haarukalla reikiä pintaan.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta näyttää lähes kypsältä. Ota piirakka uunista ja kumoa se uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää pintaan vuohenjuustokiekkoja. Siirrä tarte tatin uuniin ja jatka paistamista kunnes juustot on sulanut ja piirakka on saanut kivan värin. Anna jäähtyä muutama minuutti. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.






5 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Tai oikeastaan aika täydelliseltä sienipiirakalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä hyvää. Piirakka ei ehtinyt kauaa vanhenemaan pöydällä :)

      Poista
  2. Nerokas idea ja näyttää todella hyvältä, tätä pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä maukasta! Onneksi syksy on ollut sienestäjille suotuisa ja mm. kantarellia nousee edelleen mukavasti.

      Poista
  3. Oh my oh my <3 Mikä herkku! Tätä on tehtävä :)

    VastaaPoista