perjantai 27. marraskuuta 2015

Juustolautasen muodonmuutos - ihana juustopiirakka

Kun juustotarjotin kokee elämänsä muutoksen - siitä syntyy pikkujouluihin sopiva juustopiirakka.





Voileipäkekseistä valmistuu täydellinen pohja piirakalle ja täytteeseen saa upotettua lempijuustoa. Piirakan kanssa sopii salaatti ja karamellisoitu sipuli. Tuota sipulia ei sovi unohtaa!

Valitse juustopiirakan juusto kuten valitsisit juustolautasen juustot. Jos haluat miedon piirakan valitse mieto juusto, mutta jos haluat enemmän makua valitse voimakkaampi juusto. Voit myös yhdistää kahta erilaista juustoa.









JUUSTOPIIRAKKA

Pohja:
180g voileipäkeksejä (cream cracker)
75g voita
(tilkka vettä)

Täyte:
450 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl juustoraastetta
2 kananmunaa 
1 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Murskaa voileipäkeksit esimerkiksi sauvasekoittimella hienoksi muruksi. Sulata voi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Yhdistä voisula ja hienoksi jauhetut keksit. Jos tuntuu ettei pohja pysy kasassa, lorauta sekaan hieman kylmää vettä. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille.

Raasta juusto. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Paista piirakkaa 150-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Piirakka hyytyy jäähtyessään.

Tarjoa juustopiirakka salaatin ja karamellisoidun sipulin kera. 


KARAMELLISOITU PUNASIPULI

4 punasipulia
2 rkl rypsiöljyä
sormisuolaa
3 rkl balsamiviinietikka
3 rkl ruokosokeria

Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi siivuiksi. Paista sipuleita oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Mausta suolalla. Kypsennä sipuleita keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmeitä. Alenna lämpöä ja anna sipulien kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.

Lisää balsamiviinietikka ja sokeri. Sekoita hyvin. Kypsennä vielä noin 30 minuuttia. Lisää balsamiviinietikkaa tarvittaessa. Jäähdytä.





12 kommenttia:

  1. Täytteen juustoraasteena toimii varmasti miedonkin makuinen juusto? Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viikonloppukokki! Täytteessä toimii hyvin miedompikin juusto. Viimeksi käytin Valion ritari-juustoa, myös oltermannia olen käyttänyt. Oikeastaan mitä kaapista löytyy, paitsi kovin voimakkaita juustoja ei kannata sotkea keskenään. Parmesaani ja vuohenjuusto sopii kivasti miedomman juuston kanssa!

      Poista
  2. Onpas hyvä idea! Tän otan talteen.

    VastaaPoista
  3. Niin kaunis sommitelma! Mitä on muuten voileipäkeksi ....cream cracker?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Tosiaankin cream cracker on pohjan tärkein aines. Muokkasin sen nyt tuonne reseptiin. Sitä on välillä niin sokea näiden nimitysten kanssa, kiitos huomiosta! :)

      Poista
  4. Tällaiselle juustofanille ja kaikenlaisten juustojen suurkuluttajalle tämä näyttää erityiseti täydelliseltä kakulta. Onpa herkullisen kuuloinen (ja näköinen!) resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Tämä on kyllä todellinen juustoystävän kakku! Tähän voi upottaa myös kaapista löytyvät juustonjämät. Niitä löytyy usein näin talviaikaan meidän kaapista :)

      Poista