maanantai 30. marraskuuta 2015

Lakritsi-suklaatryffelit

Itse tehty suklaalahja kertoo että välität. Suklaatryffeli ei taatusti täytä kaappia enää joulun jälkeen, se on tarkkaan räätälöitävissä vastaanottajanmakuun ja parhaimmillaan se saa aikaan täydellisen herkkuhetken.
Itse leivottu herkku on ylivoimainen tapa hemmotella. Tarjoa suklaaherkkuja joulupöydässä tai anna rasiallinen suklaaonnea lahjaksi. Suussasulavat lakritsi-suklaatryffelit on ihania herkkuja, joilla sulatetaan sydämiä.
Täyteläinen Dansukker Tumma Muscovado on kostea, raakaruokosokerista valmistettu voimakasarominen tumma sokeri. Sen aromissa on ripaus lakritsin makua. Suurena lakritsin ystävänä halusin vahvistaa tuota aromia entisestään maustamalla suklaatryffelit lakritsijauheella. Suklaatryffeleitä varten tarvitsee valmistaa ganache, josta pyöritellään somia suklaapalloja.

Sen lisäksi, että lakritsi-suklaatryffelit ovat suussasulavan herkullisia, ne on myös helppo valmistaa. Reseptistä löytyy tarkat työvaihekuvat, joiden avulla kuka tahansa voi valmistaa näitä herkkuja. Resepti on osa Blogiringin ja Suomen Sokerin Joulun Leipurikoulu-kampanjaa.


LAKRITSI-SUKLAATRYFFELIT
noin 30 kpl

300 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker tumma muscovado
1 tl lakritsijauhetta
20 g voita

pinnalle:
1 dl kaakaojauhetta
½ dl lakritsijauhetta


Tee näin:


Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi.
Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi. Siirrä kattila sivuun ja lisää joukkoon hienonnettu suklaa, muscovado ja lakritsijauhe.Sekoita massa tasaiseksi ja lisää lopuksi voi. Anna massan jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.Vatkaa suklaaseosta käsivatkaimella (noin 10min) tai sähkövatkaimella (noin 5 min), kunnes seos muuttuu vaahtomaiseksi. Anna seoksen jäähtyä kylmässä yön yli.


Pyörittele massasta kertakäyttökäsineillä tasakokoisia palloja. Nosta pallot voipaperin päälle. Tässä vaiheessa pinta jää hieman epätasaiseksi/rosoiseksi. Pallot viimeistellään kaakao- ja lakritsijauheella.

Käytä suklaapallojen siirtelyyn lusikoita, sillä suklaaseos sulaa nopeasti jos kosketat sitä paljain käsin.


Pyörittele valmiit suklaapallot kaakao- ja lakritsijauheessa.Säilytä valmiit suklaatryffelit kylmässä. Lakritsi-suklaatryffelit säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Yhteistyössä Suomen Sokeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti