keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Oi sentään, nyt taisi mennä koko joulu pipariksi

Sekoan piparitaikinasta kuin pieni lapsi. En kykene kieltämään lapsilta piparin syöntiä kun teen sitä itsekin. Täydellisessä piparkakkutaikinassa maistuu kaneli, neilikka ja kardemumma.Nyt ei enää riitä, että piparitaikinaa nautitaan sisäisesti. Ihastuin ja hurahdin tähän Katja Kokon mausteiseen vartalonkuorintaan. Tässä tuoksuu ne piparitaikinan parhaat palat. Vahvat mausteet lämmittävät keskellä harmainta talvea, mutta tämä piparikuorinta sopii käytettäväksi myös kesällä.

Manteliöljyä lukuun ottamatta tämän piparkakkukuorinnan ainekset saattavat löytyä sinunkin maustehyllystä, ainakin tavallisen ruokakaupan valikoimista.


MAUSTEINEN VARTALONKUORINTA

140 ml luomuruokosokeria
2 rkl raakakaakaojauhetta
½ tl cayennepippuria
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua vaniljaa
80 ml manteliöljyä

7 tippaa kardemummaöljyä (korvasin tämän 1 tl:lla kardemummaa)

Mittaa puhtaaseen kulhoon sokeri, kaakao ja mausteet. Lisää sitten manteliöljy (ja kardemummaöljy) ja sekoita. Lusikoi valmis kuorinta 2 dl puhtaaseen lasipurkkiin tai kahteen pienempään purkkiin. Käytä valmis kuorinta kuudessa kuukaudessa.

Hiero kuorintaa kostealle iholle ja huuhtele pois lämpimällä vedellä. Öljy jättää ihon ihanan pehmeäksi ja hoidetuksi.
Tämä piparkakkukuorinta ja paljon muita ohjeita kotikosmetiikan valmistamiseen ja ohjeita luonnolliseen ihonhoitooon löytyy Katja Kokon hiljattain ilmestyneestä Aidosti kaunis -kirjasta.

Aidosti kaunis -kirja on kattava ihonhoidon käsikirja aidosti kauniiseen ja hyvinvoivaan ihoon. Kirjasta löytyy ohjeet eri ihotyyppien sekä iho-ongelmien hoitamiseen. Tämä ihonhoidon pikkujättiläinen sopii ihan kaikille. Olen itsekin sekakäyttäjä näissä asioissa ja olen saanut monen monta hyödyllistä vinkkiä tästä kirjasta. Ja tätä kotikosmetiikkaa syntyy jatkossakin minun keittiössä.Aidosti kaunis -kirja on saatu arvostelukappaleena.

2 kommenttia:

 1. oijoi!
  Tämä kuorinta on saatava pian iholle ja kirja pian käsiin. NAM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuorinta on kyllä ihana ja niin on kirjakin! :)

   Poista