keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Perunarieskat

Ylivoimaisesti paras tapa käyttää aterialta yli jäänyt perunamuusi on leipoa siitä perunarieskoja.







Täydellisen perunarieskan salaisuus on tarpeeksi löysä taikina. Tarkkaa jauhojen määrää on vaikea sanoa, sillä määrään vaikuttaa perunamuusin koostumus. Lisää jauhoja mielummin liian vähän kuin liikaa.


PERUNARIESKAT
ohjeesta tulee noin 10 pientä rieskaa

½ litraa perunamuusia (jos käytät edellisen päivän muusia, niin notkista sitä lämpimällä vedellä)
noin 2 dl vehnäjauhoja
1 iso tai 2 pientä kananmunaa
ripaus suolaa

noin 1 dl vehnäjauhoja leipomiseen


Lisää jäähtyneen perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna, sekoita hyvin. Lisää jauhot. Ei ole tarkoitus tehdä taikinasta niin paksua, että sitä voisi käsin muotoilla. Eli tehdään löysä taikina!

Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pellille 10 taikinakasaa kauhaa tai lusikkaa apuna käyttäen. Ripottele taikinakasojen päälle vehnäjauhoja. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita (noin 1cm paksuja) leipäsiä.

Paista 230-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut kauniin värin.

Nauti rieskat lämpimänä voin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Aah, lämmintä perunarieskaa! Minkä menitkään tekemään, nyt iski armoton mieliteko!

    VastaaPoista
  2. No sanoppas muuta! Lämmin perunarieska reilulla voilla, nam! :)

    VastaaPoista