sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Punajuuri-bataattilaatikko

Punajuuri- ja bataattilaatikot kuuluvat jo monen joulupöytään. Itse olen ensimmäistä kertaa asialla, mutta voin sanoa, että herkullista on!





PUNAJUURI-BATAATTIVUOKA

½ kg kuorittuja ja lohkottuja punajuuria
½ kg kuorittua ja lohkottua bataattia
200 g (tanko)vuohenjuustoa
1 dl ruokakermaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

pinnalle: 
korppujauhoja
voilastuja

Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot kiehumaan veteen niin, että lohkot juuri ja juuri peittyvät.

Kuori bataatti ja leikkaa lohkoiksi. Lisää bataattilohkot punajuurien sekaan. Keitä vielä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset on kypsiä. Punajuuret kypsyy hitaammin, joten aloita keittäminen niistä.

Kaada keitinvesi pois, mutta säästä tilkka soseen ohentamiseen.

Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Ohenna juuressosetta tarvittaessa keitinvedellä. Lisää kerma, hunaja, suola ja mustapippuri. Murustele vuohenjuusto ja sekoita juuressoseen joukkoon.

Kaada sose voideltuun uunivuokaan. Ripota päälle korppujauhoja ja lisää pinnalle muutama ohut voilastu.

Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Vinkki! Jos haluat tästä herkusta gluteenittoman, jätä korppujauhot pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti