torstai 28. tammikuuta 2016

Juustosarvet

Juustosarvien metsästys on minun osaltani päättynyt. Tämä höttöpullan ystävä toivoo myös juustosarvilta pehmeyttä, hieman ilmavuutta ja ennen kaikkea sileää ulkonäköä. Se vaatii noin 10 minuuttia käsityötä ja lopputulos on juuri sellainen kuin sen pitääkin olla. Juustosarvien makua on helppo muokata sen mukaan mitä kaapista löytyy. Mitä maukkaampi juusto sen parempi sarvi. Sisään voi laittaa myös kinkkua.






JUUSTOSARVET (12 kpl)

2½ dl maitoa
10 g (1/5 pkt) tuorehiivaa
1 tl sokeria
1½ tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
30 g voita sulatettuna
juustoraastetta

Voiteluun:
kananmuna
tilkka maitoa

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes taikinasta tulee tasainen ja kimmoisa. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia.

Kauli taikina pyöreäksi, noin 2-3mm paksuiseksi levyksi. Jaa taikina 12 osaan.

Levitä juusto keoksi sarvikolmioiden leveisiin päihin. Kääri kolmiot rullalle ja taita rullat sarven muotoon. Kohota juustosarvia liinan alla 15-20 minuuttia.

Voitele sarvet kananmuna-maitoseoksella. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Peitä sarvet paiston jälkeen liinalla, jotta ne säilyy pehmeinä.









3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä on kyllä ollut suosittuja, pellillinen menee hetkessä :)

      Poista
  2. Tällä taikinalla tulee siistimpiä kuin perinteisellä juustosarviohjeella.

    VastaaPoista