maanantai 7. maaliskuuta 2016

Gluteeniton tattaripuuro
Jokaiselle kotikokille lienee tuttua maidon pohjaan palaminen. Se tunne kun vispilä tai puuhaarukka koskettaa kattilan pohjaa ja huomaat, että maito on palanut pohjaan tai vielä pahempaa, et heti huomaa ja hämmennät ruoan sekaan sitä kattilan pohjalle palanutta sakkaa. Ei kiva, ei todellakaan. Valio on tuonut markkinoille Kiehu maitojuoman, jonka proteiinikoostumusta on muokattu niin, että se soveltuu tavallista maitoa paremmin ruoanvalmistukseen. Kiehu maitojuoma ei pala niin helposti pohjaan kuin tavallinen maito ja se sopii hyvin ruoanlaittoon, kuumiin juomiin, leivontaan ja sellaisenaan juotavaksi. Se maistuu ihan maidolta.

Ruoan pohjaan palamiseen vaikuttaa muutkin asiat kuin pelkkä maidon koostumus. Maidon sekaan lisättävät muut aineet voivat heikentää maidon ominaisuuksia. Oikein käytettynä Kiehu helpottaa ruoanlaittoa huomattavasti. Kiehu maitojuomaa käytettäessä ruokaa voi huoletta haudutella, ilman jatkuvaa sekoittamista.


Kotimainen tattari sopii keliaakikoille ja se on myös hyvä proteiinin lähde. Tattarin maku on melko voimakas ja sen makuun kannattaa totutella vähitellen. Puurossa maito pehmentää tattarin makua, joten se on mainio tapa tutustua tähän ravintoarvoiltaan erinomaiseen viljaan.

Valio Kiehu maitojuomaan valmistettuna tattaripuuro valmistuu vaivattomasti vartissa, ilman pohjaan palamista. Blogiringin kampanjasivulta voi käydä katsomassa muiden bloggaajien Kiehu- reseptejä.


TATTARIPUURO
4 annosta

1 l Valio Kiehu maitojuomaa
1½-2 dl tattarijauhoja
suolaa

Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Vatkaa tattarijauhot ripotellen kiehuvaan maitojuomaan. Keitä puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita muutamia kertoja hauduttamisen aikana.

Mausta puuro suolalla. Tarjoa mehukeiton, hillon tai (pakaste)marjojen kanssa.Yhteistyössä Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti