tiistai 8. maaliskuuta 2016

Palsternakkapyree




Palsternakkapyree sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Kolmen aineksen pyree tuo vaihtelua paistetun kalan kanssa, se sopii myös lihapadan kylkeen perunan korvikkeeksi. Palsternakan hieno maku pääsee oikeuksiinsa tässä yksinkertaisessa lisukkeessa. Ehkä se on se makeus, palsternakkapyree maistuu hyvin myös lapsille!






PALSTERNAKKAPYREE
4:lle

600 g palsternakkaa
noin 6 dl (Kiehu) maitoa
1/2 tl suolaa
(ripaus rouhittua mustapippuria)

Kuori palsternakat ja pilko pieniksi paloiksi. Keitä maidossa kypsäksi noin 15-20 minuuttia.

Kaada maito kulhoon, se käytettään uudelleen. Soseuta palsternakat esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon keitinmaitoa niin paljon, että saat sopivan koostumuksen. Voi olla, ettei keitinmaito ihan riitä. Lisää siinä tapauksessa tilkka maitoa suoraan purkista. Mausta suolalla (ja mustapippurilla).

Vinkki! Saman pyreen voi valmistaa myös kukkakaalista.





PORKKANASALAATTI

½ tl kuminaa
2-3 porkkanaa
(ripaus kurkumaa)
1 rkl ruokaöljyä
sitruunamehua
ripaus suolaa

Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Jos et omista julienne-leikkuria, myös tavallinen kuorimaveitsi käy.

Paahda kuminaa hetki kuumalla pannulla. Lisää ripaus kurkumaa, öljy ja porkkanasuikaleet. Pannun voi ottaa sivuun liedeltä jo tässä vaiheessa. Kääntele porkkanasuikaleita pannulla. Porkkana saa aavistuksen notkistua, mutta jätä suutuntumaa. Mausta vielä suolalla ja sitruunamehulla.


2 kommenttia:

  1. Kaunis annos! Hyvä idea tuo maidossa kypsentäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Maito pehmentää sopivasti palsternakan makua! :)

      Poista