maanantai 21. maaliskuuta 2016

Raikas pavlova


pääsiäinenMangolla ja sitruunatahnalla täytetty pavlova maistuu keväisen raikkaalta ja sopii mainiosti myös pääsiäispöytään. Koristelen pavlovan kesällä tuoreilla marjoilla, mutta näin talvella pavlovan kruunaa kauden sesonkihedelmät. Tässä versiossa raikas lemon curd taittaa marengin makeutta ja lopputulos on tasapainoinen, ei liian makea.

Tämän pavlovan myötä tartuin elämäni ensimmäistä kertaa tuoreeseen mangoon. Ne on nyt sesongissa ja niitä myydään mukavaan hintaan ainakin s-ryhmän sesonkihyllyssä. Jos mielii mangoa pääsiäispöytään, ne kannattaa ostaa jo nyt kotiin kypsymään.


PAVLOVA

4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
2 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua

noin 2 dl lemon curdia
2-3 dl vispikermaa
1-2 kpl kypsää mangoa

Erottele huoneenlämpöisten kananmunien valkuaiset ja keltuaiset huolellisesti. Kaada valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan teräskulhoon. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi. Lisää sokeri pienissä erissä, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää viimeisten sokerien joukkoon perunajauhot (tai maissitärkkelys) ja sekoita marenkivaahtoon. Jatka voimakasta vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Valmis marenkimassa pysyy liikkumatta ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Lisää lopuksi tilkka sitruunamehua.

Piirrä leivinpareriin tarjoilualustan kokoinen muoto. Huomioi, että marenki kasvaa hieman uunissa. Levitä marenkivaahto tasaisesti leivinpaprerille lusikoiden tai pursottamalla.

Paista 125-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Levitä jäähtyneelle marenkipohjalle lemon curd, vatkattu vispikerma ja pilkottu mango.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti