perjantai 4. maaliskuuta 2016

Töhnämunat




Suklaatöhnällä täytetty suklaamuna on pääsiäisen takuuvarma hitti. Jo viime vuonna kaupan hyllyltä tunnetuksi nousseet töhnämunat villitsee kansaa tänäkin pääsiäisenä. Töhnämunat valmistuvat helposti myös kotikeittössä. Yksinkertaiseen suklaavaahtoon tarvitset vain kermaa, suklaata ja hieman aikaa.





HELPPO SUKLAAMOUSSE

2 dl kuohu-tai vispikermaa
100 g taloussuklaata

Lisäksi:
6 kpl suklaamunia
daim-rouhetta tai pääsiäiskarkkeja

Paloittele tai rouhi suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna seosta puoliteholla kokoajan sekoittaen. Älä lämmitä niin kuumaksi, että seos kiehuu. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut kerman sekaan. Nosta kattila pois liedeltä. Anna suklaakerman jäähtyä kylmäksi jääkaapissa ja vatkaa se kylmänä vaahdoksi.

Leikkaa suklaamunasta hattu kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä. Ota lelu pois ja aseta muna munakuppiin tai muotoile esim foliosta munille alusta.

Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota tai lusikoi suklaamousse suklaamuniin. Koristele munat pääsiäiskarkeilla tai daim-rouheella.

3 kommenttia: