sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Nyhtökaura - täytetyt pitaleivät




Kotimaisesta kaurasta, härkäpavusta ja herneestä ekologisesti valmistettua nyhtökauraa on ehditty odottamaan pitkä tovi. Nyt tuota runsasproteiinista kauratuotetta on alettu myymään ympäri Suomen. Tosin hyllyt tyhjenee sitä mukaan kun niitä täytetään. Joten minäkin suuntasin valon nopeudella paikalliseen K-kauppaan, kun huomasin heidän ilmoituksen nyhtökauran saapumisesta. No kannattiko rynnätä tenavat kainalossa perjantairuuhkaan?




Nyhtökauraa on tällä hetkellä saatavilla kolmea eri makua. Aloitin nyhtökauraan tutustumisen maustamattomasta versiosta. Nude maistuu yksinkertaisesti kauralle ja sitä kelpaa maustaa oman maun mukaan.

Suoraan rasiasta tarkasteltuna nyhtökaura muistuttaa ulkonäöltään jääkaapissa säilytettyä nyhtölihaa tai aavistuksen kuivahtanutta purkkitonnikalaa. Mutta älä anna alkuvaikutelman hämätä! Tästä pohjolan superfoodista tulee vielä iso juttu. Nyhtökaura tekee kasvisruoan valmistamisesta helppoa ja vaivatonta. Tuote sisältää paljon hyvänlaatuista proteiinia, kauran kuitua ja pehmeitä rasvoja, eikä yhtään lisäaineita! Vegepäivät on nyt erittäin tervetulleita myös meidän keittiöön!





Pitaleipä, nyhtökauraa, kasviksia ja jogurttikastiketta – toimii! Voin jopa sanoa, että tämä voittaa aikaisemmin tekemäni lihaversiot. Pitaleivän väliin sopii niin maustamaton kuin maustettukin nyhtökaura.


TÄYTETYT PITALEIVÄT
8 annosta (nälkäinen syö kaksi pitaa)

250 g nyhtökauraa
8 valmista tai kotitekoista pitaleipää
nippu salaattia
2-3 tomaattia
reilu pala kurkkua
marinoitua punasipulia
kuminajogurttia
lehtipersiljaa tai korianteria

Marinoitu punasipuli:
1 iso punasipuli
½ dl rypsiöljyä
3 rkl vaaleaa balsamietikkaa tai viinietikkaa
2 rkl sokeria

Kuminajogurtti:
2 dl kreikkalaista jogurttia
½ tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 rkl sitruunan mehua

Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Mikrota täysteholla noin 1 min, että sipulin maku ja rakenne pehmenevät. Lisää sekaan rypsiöljy, balsamietikka ja sokeri. Anna marinoitua sen aikaa kun valmistelet muita aineksia.

Sekoita kaikki kuminajogurtin ainekset kulhossa. Anna tekeytyä kylmässä.

Viipaloi tomaatit ja kurkku ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti.

Lämmitä nyhtökaura öljyssä pannulla.

Täytä pitaleivät kerroksittain kasviksilla ja nyhtökauralla. Viimeistele leivät kuminajogurtilla ja tuoreella lehtipersiljalla tai korianterilla. Nautiskele!

4 kommenttia:

  1. Nyhtokauraa on ehdottomasti kokeiltava. Toivottavasti pakkaus sattuu pian silmään kaupassa! Laitan reseptin muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti määrät ja saatavuus paranee pian! Nyhtökauraa kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  2. Minä ostin eilen ekan rasian kun hiippailin aamuvarhaisella Prismaan. Aika nopeasti ne taisi mennä kaupaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoinen ilmiö tästä on jo tullut! Toivottavasti saatavuus paranee pian :)

      Poista