torstai 19. toukokuuta 2016

Nyhtökauralasagne




Lasagne on yksi meidän suosituimmista pastaruoista ja näin kasvisversiona oikein maukas vaihtoehto! Maustamaton nyhtökaura on maultaan mieto ja miellyttävä, helppo maustettava. Lyhyen testailun perusteella maustamaton nyhtökaura sopii täydellisesti mausteisiin ruokiin ja kastikkeiden sekaan. Tämä on herkkua!




LASAGNE
4-6 annosta

tilkka öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
500 g paseerattua tomaattia
2-3 dl vettä
250 g nyhtökauraa
½ tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa

JUUSTOKASTIKE:
50g voita
¾ dl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
100-150 g juustoraastetta

noin 8 lasagnelevyä

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulit pannulla öljytilkassa. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Lisää nyhtökaura ja hienonnettu basilika. Nosta kastike pois liedeltä.

Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste.

Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin nyhtökaurakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 2-3 lasagnelevyä. Laita päälle taas nyhtökaurakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.  Ripota viimeiseksi päälle hieman juustoraastetta.

Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Herkkua :) Myös mun lyhyen käyttökokemuksen perusteella maustamaton nyhtis toimii hyvin mausteiden ja kastikkeiden kanssa!

    VastaaPoista