maanantai 15. elokuuta 2016

Haukihampurilainen






Syksy on saapunut ja kalaverkot on taas heitetty Näsijärveen. Haukipullat ja -pihvit on yksi lasten suosikkikalaruoka. Kalapullat ja -pihvit on siitäkin mainio vaihtoehto, että ne säilyvät hyvin myös pakastimessa. 

Ehkä maailman helpoin kastike kalalle syntyy kurkkusalaatista ja kermaviilistä/smetanasta, ohje löytyy täältä. Sama kastike sopii myös haukiburgerin väliin.


KALAHAMPURILAINEN

4 haukipihviä (tai esim. kuha- tai ahvenfileitä)
KASTIKE
1 prk smetanaa
4 rkl (sinappista) kurkkusalaattia
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
LISÄKSI
salaattia
kurkkuviipaleita tai mummon etikkakurkkuja
4 viipaletta kermajuustoa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Halkaise hampurilaissämpylät ja paahda sämpylät pannulla. Kokoa hampurilaisten väliin salaattia, kurkkua, kalapihvejä, juustosiivut ja kastiketta. Nauti heti!

4 kommenttia:

  1. Upeat kuvat. Haukipurilainen on kyllä suurta herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Meillä ei kesähelteillä juurikaan haukea syödä, joten se on näin tauon jälkeen kyllä taas erityisen hyvää! :)

      Poista
  2. Haukihamppareita tehtiin Kivistössäkin viikonloppuna, ne on niin hyviä! Laitoimme pihvien päälle savujuustosiivut lämpenemään paiston lopussa, vitsi, että se sopikin hyvin hauen vahvan maun kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että, varmasti mahtava makupari! Täytyykin testata tuota savujuustoa seuraavalla kerralla!

      Poista