maanantai 8. elokuuta 2016

Kesäkurpitsapannukakut




Kesäkurpitsaa kasvaa kasvimaalla nyt sellaista tahtia, että perinteiselle sosekeitolle ja täytetyille kesäkurpitsoille on kaivattu vaihtelua. Fetajuustolla maustetut kesäkurpitsapannukakut maistuivat koko perheelle paremmin kuin hyvin! Pannukakut paistuvat kätevästi esimerkiksi blinipannulla ja pienellä voinokareella pinta paistuu mukavan rapsakaksi.
 

KESÄKURPITSAPANNUKAKUT

2 pienehköä (yht. 600g) kesäkurpitsaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
150 g fetaa
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
kourallinen lehtipersiljaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen

Raasta kesäkurpitsat raastinraudalla ja laita raaste siivilään. Purista kesäkurpitsaraasteesta ylimääräinen neste pois.

Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, hienonnettu fetajuusto, hienonnetut yrtit ja mausteet. Lisää kesäkurpitsaraaste ja sekoita hyvin. Anna turvota hetki.

Kuumenna (blini)pannu ja lisää nokare voita. Nosta kesäkurpitsamassaa 2-3 ruokalusikallista pannulle. Paista pihvit molemmin puolin.

Nosta paistetut kesäkurpitsapihvit leivinpaperin päälle uunipellille ja nosta 175-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.



3 kommenttia:

  1. Mä oon perinteisesti syönyt kesäisin paljon kesäkurpitsaa, mutta jostain syystä tänä kesänä ei ole oikein maistunut... Tässä reseptissä taitaa olla vastaus ongelmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavastit innostut kokkailemaan vielä tänäkin kesänä kesäkurpitsasta! Toki kotimaisten kasvisten sesonki on tällä hetkellä niin runsas ja ihana, ettei kaikkea ehdi :)

      Poista
  2. Löysin sun blogiin, kun googlailin palsternakkapyreetä. Koitan lisätä kasviksia ruokavaliooni ja jäin selaamaan postauksia. Kesäkurpitsa ei oo koskaan kuulunut lemppareihin, mutta tämä resepti näyttää niin maukkaalta, että pakko kokeilla! Otin jo monta muutakin reseptiä talteen, kiitos niistä ja ihanista kuvista :)

    VastaaPoista