torstai 11. elokuuta 2016

Kesäkurpitsapizza




Syksyn helpoin pizza tehdään perinteisen pizzapohjan sijaan kesäkurpitsasiivuille. Kesäkurpitsapizzat valmistuvat hetkessä eikä aineksia paljon tarvita. Kasvispizzan voi tehdä korvaamalla pepperonin esimerkiksi makeilla kirsikkatomaateilla tai suippopaprikalla.



PAAHDA!

LISÄÄ TÄYTTEET!

JA EI KUN UUNIIN!


KESÄKURPITSAPIZZA(T)
pellillinen

1 iso kesäkurpitsa tai pari pienempää
1-2 dl tomaattikastiketta/ketsuppia
juustoraastetta
pepperonia (tai kirsikkatomaatteja/suippopaprikaa)
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa


Viipaloi kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Jos käytät pienempää kesäkurpitsaa leikkaa se pitkittäin.

Paahda kesäkurpitsakiekot kevyesti pannulla molemmin puolin. Lusikoi kiekkojen päälle ketsuppia tai tomaattikastiketta. Viimeistele pikkupizzat juustoraasteella ja pepperonisiivuilla.

Paista pizzoja 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sopivasti sulanut ja saanut hieman väriä. 

4 kommenttia:

  1. Kiva idea! Täytyypä tehdä näitä pieniä suupalapizzoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli oikein sopiva ohje sellaiselle vähän ylisuurelle kesäkurpitsalle! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää oli, näitä tehdään kyllä jatkossakin :)

      Poista