keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kotiviili ja kauden marjat

Pelkkä ajatuskin kotitekoisesta viilistä vie ajatusmaailmani kultaiselle 90-luvulle, kesään ja mummun ruokapöydän äärelle. Iltaisin mummu laittoi viilin "siemenen" savikuppiin ja lorautti perään maitoa. Seuraavana päivänä nautittiin samettisella rasvakerroksella viimeisteltyä maailman parasta viiliä. Ja mikä parasta tämä makumuisto on helppo tuoda myös tähän päivään. Kotiviilin valmistamiseen tarvitset vain viiliä ja maitoa.
KOTIVIILI

1 prk viiliä
1 litra huoneenlämpöistä maitoa

Jaa purkillinen viiliä viiteen tai kuuteen annoskulhoon. Tasaa huoneenlämpöinen maito annoskulhoihin. Sekoita kevyesti. Anna viilin tekeytyä huoneenlämmössä vähintään yön yli. Nosta valmiit viilit jääkaappiin jäähtymään. Nauti kotiviili kylmänä marjojen ja talkkunan kera.
6 kommenttia:

 1. Käytäytyyköhän maitojuoma ihan samalla tavalla viilin valmistuksessa kuin oikeakin maito? Ihanan raikkaita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Itse en ole testannut tuota maitojuomaa, mutta muistelen nähneeni maitojuomaa käytettävän jossain ohjeessa. Kannattaa kokeilla, vaikka yhteen annokseen (2 rkl viiliä + noin 2 dl maitojuomaa)

   Poista
 2. Kyllä se viili on hyvää, sitä rasvaisempi maito niin sen täyteläisempi maku. Silloin huomasin että loistava paikka säilyttää yönyli viiliä oli uuni. Silloin ei ulkopuoliset muuttujat tehneet tepposia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo uuni on loistava! Itse olen säilyttänyt kaapissa, kuten mummullakin oli tapana tehdä. Mutta uunissa on kyllä usein paljon paremmin tilaa! Sinne siis seuraavalla kerralla, kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Kotiviiliin tulee ihan täydellinen paksu rasvakerros siihen päälle. Tein ensimmäistä kertaa viime talvena itse viiliä kotona. Täytyy ottaa taas uusinta syksyn tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja mitä rasvaisemmat ainekset, sen herkullisempi lopputulos! :)

   Poista