perjantai 23. syyskuuta 2016

Helpot omenaviinerit




Omenaviinerin ohje on kulkenut mukana siitä asti kun ruoka ja reseptit ovat alkaneet kiinnostamaan. Tämä leivos on tarttunut matkaan ehkä juuri siitä syystä, että ohje on todella helppo ja lopputulos melkoinen herkku. Alkuperäinen versio tästä viineristä oli kovin pelkistetty sisältäen hilloa, omenaa ja kanelia. Vuosien varrella omenaviineriä on viimeistelty rouhitulla vaniljalla, kardemummalla ja viimeisimpänä vaniljakreemillä.

Ohjeesta riittää neljälle, mutta sitä on helppo muuttaa tarpeiden mukaan. Yhdestä viineristä tulee niin iso, että se riittää hyvin kahdelle. Varaa yksi kotimainen omena yhtä viineriä kohden.






OMENAVIINERIT

2 levyä voitaikinaa
2 kotimaista omenaa
3-4 rkl omenahilloa
noin 1 dl valmista vaniljakreemiä
kananmuna voiteluun

LISÄKSI
rouhittua vaniljatankoa
kardemummaa
kanelia

Asettele jäiset voitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille.

Leikkaa sulaneisiin levyihin noin sentin paksuiset reunukset pizzaleikkurilla tai veitsellä. Levitä omenahillo reunojen sisäpuolelle. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi nosta omenasiivut hillon päälle. Pursota tai lusikoi vaniljakreemi omenasiivujen väliin. Voitele leivoksen reunat kananmunalla. Ripottele omenoiden päälle rouhittua vaniljaa, kardemummaa ja kanelia.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti