torstai 27. lokakuuta 2016

Halloweensuklaa
Halloween lähestyy kovaa vauhtia ja netti on pullollaan mitä hirvittävämpiä, mutta herkullisia halloween- herkkuja. Halloween-teemalla koristeltu suklaalevy on helppo ja nopeasti valmistuva. 
Halloween-suklaan voi koristella oman maun mukaan. Mitä enemmän suklaan päällä on sattumia, sen parempi. Karkkihyllystä löytyy loputtomasti teemaan sopivia valkoisia, mustia ja oransseja karkkeja.

Pohjalle tulevan suklaan voi halutessaan sulattaa, levittää ja koristella. Mutta ilman temperointia suklaan rakenne kärsii ja suklaa sulaa nopeasti käsiin, jolloin varsinkin pikkuvieraat saattavat olla yltä päältä suklaassa. Temperointi vie hieman aikaa, mutta se kannattaa. 
HALLOWEEN-SUKLAA

200-300 g tummaa suklaata

KORISTEITA MAUN MUKAAN ESIMERKIKSI:
pääkallo-karkkeja
oransseja amerikanpastilleja
salmiakkikuulia
lumitoffeeta
syötäviä silmiä
strösseliä

Paloittele tumma suklaa tasakokoisiksi paloiksi kulhoon. Kuumenna suklaata mikron keskiteholla, välillä sekoittaen. Sulatuksen voi tehdä myös vesihauteessa liedellä.

Mittaa suklaan lämpötila digitaalisella mittarilla. Tumman suklaan ensimmäisen sulatuksen lämpötila on 49 astetta. Jäähdytä sen jälkeen tasaiseksi sulanut suklaa nopeasti. Jäähdytä kunnes suklaa on 27-28 astetta. Lämmitä suklaata uudestaan kunnes lämpö nousee 30-asteiseksi. Nyt suklaa on temperoitu ja valmista työstettäväksi.

Levitä temperoitu suklaa voi- tai leivinpaperin päälle levyksi. Ripottele pinnalle koristeita ja anna suklaan kovettua. Murra suklaa isoiksi paloiksi ja herkuttele.

3 kommenttia: