lauantai 8. lokakuuta 2016

Kurpitsa-vuohenjuustokeitto




Kotimaisten sesonkikasvisten valikoima on näin lokakuussakin erittäin maukas. Sesonkihyllystä löytyy kirpeitä, kuulaita ja voimakkaita makuja. Kaaleja ja juureksia löytyy jos jonkinlaista. Kotimainen kesäkurpitsa on väistynyt paremmin kylmää kestävien kurpitsojen tieltä. Pulleat, kauniin oranssit kurpitsat loistavat nyt sesonkihyllyjen ykköspaikalla. Tämä kauden herkku sopii paljon muuhunkin kuin säilykkeeksi ja lyhdyksi.

Samettisen pehmeä kurpitsa-vuohenjuustokeitto lämmittää mukavasti koleana syyspäivänä. Höyryävä keitto maustetaan timjamilla ja currylla.





KURPITSA-VUOHENJUUSTOKEITTO

1,3–1,5 kg kurpitsaa (noin 0,9 kg kuorittuna ja kuutioituna)
2-3 perunaaa
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl curryjauhetta
5 dl kana- tai kasvislientä
muutama oksa timjamia
noin 150 g vuohenjuustoa
suolaa ja mustapippuria

VIIMEISTELYYN:
currya
tuoretta timjamia
vaahdotettua maitoa

Kuori kurpitsa ohuelti, poista sisältä siemenet ja rihmasto. Leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet, lohko perunat pienemmäksi.

Kuullota kurpitsaa, perunaa, valkosipulinkynsiä ja currya oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää kanaliemi (tai kasvisliemi) ja timjamioksat. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Poimi timjamioksat keitosta.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon paloiteltu vuohenjuusto ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa kana- tai kasvislientä.

Viimeistele keitto vaahdotetulla maidolla, currylla ja tuoreella timjamilla.

19 kommenttia:

  1. Ihananan kuuloinen combo jota ei ole tullut vielä kokeiltuakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustot maistuu taas erityisen hyvältä kun ilmat viilenee, joten vuohenjuustoakin tulee laitettua vähän joka paikkaan. Toimii myös tässä keitossa :)

      Poista
  2. Voi miten kaunis keitto! ja ihana yhdistelmä, voisin kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Nämä sosekeitot on niin ihanan vaivattomia ja hyviä!

      Poista
  3. Miten kaunista <3 Tekee heti mieli kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kurpitsa ja vuohenjuusto on kyllä ihania yhdessä ja erikseen, suosittelen!

      Poista
  4. No enpäs ole kurpitsaa ja vuohenjuustoa yhdistänyt. Kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Nämä sopii mainiosti yhteen. Itsekin tuossa joku aika sitten Iltalehteen samaa keittelin. Herkkua on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Vuohenjuusto sopii näin syksyllä vähän joka paikkaan :)

      Poista
  6. Kurpitsaa ja vuohenjuustoa yhdisteltiin meilläkin eilen, tosin pastassa :-) Kauniita kuvia sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ja NAM, pastan kanssa kurpitsa ja vuohenjuusto on varmasti yhtä toimiva pari!

      Poista
  7. Minäkin olen syksyisin aina ihan keittofiiliksissä ja kurpitsa on yksi suosikkiaineksiani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana raaka-aine ja sopat ne vain valmistuu niin kätevästi!

      Poista
  8. Tosi kauniit kuvat! Ja kurpitsa + vuohenjuusto on yhdistelmä jota en keitossa olekaan tullut kokeilleeksi, salaatissa kylläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! Kurpitsa ja vuohenjuusto toimii missä vain! :)

      Poista
    2. Kiitos Lotta! Kurpitsa ja vuohenjuusto toimii missä vain! :)

      Poista