torstai 13. lokakuuta 2016

Marinoitu kaalisalaatti




Kaalisalaatti ei ole pelkästään grillikauden lisäke, sillä se maistuu mainiolta myös syksyllä. Kaalivalikoima on nyt parhaimmillaan. Marinoitu kaalisalaatti on maukas lisäke vaikka hampurilaisen tai hodarin väliin tai lihan kanssa tarjottavaksi.




MARINOITU KAALISALAATTI

¼ savoijinkaalia
¼ punakaalia
2-3 porkkanaa
½ dl omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus sokeria
suolaa, vastarouhittua mustapippuria

LISÄKSI:
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa

Siivuta kaalit ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori porkkanat ja raasta ne. Laita kaali- ja porkkanasuikaleet isoon kulhoon.

Lisää joukkoon omenaviinietikka, oliiviöljy, mausteet, hienonnettu lehtipersilja ja sekoita hyvin.

Anna makujen imeytyä jääkaapissa vähintään tunnin.

16 kommenttia:

  1. Hienot värit! Heti on paljon houkuttelevamman näköinen kun ei ole pelkkää keräkaalta. (Joka on kyllä sekin hyvää)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Syksy tuo väreihin ihanaa loistoa! :)

      Poista
  2. Samaa minäkin tulin sanomaan, että hienot värit! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä aineksista tuli värikäs kokonaisuus! :)

      Poista
  3. Vau! Savojinkaali on minulle vieraampi. Eilen pyörittelin kaupassa yhtä savojinkaalia, mutta oli vain niin isoja tarjolla, että jätin hyllyyn. Nyt olisi jo monta reseptiä testattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savoijinkaalin saatavuus on nyt huomattavasti parempi mitä aikaisemmin, ainakin meillä kiitos kuuluu s-ryhmän sesonkihyllylle. Tähän kannattaa kyllä tutustua!

      Poista
  4. Olen kaalientusiasti ja ehdottomasti samaa mieltä kanssasi: kaalisalaatit kuuluvat ruokapöytään vuoden ympäri! Talvikaalit pehmenevät ihanasti voisulalla, joka sopii mainiosti kaalisalden maustamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalivalikoima on nykyisin ihanan runsas, on mistä valita! Kauniita värejä ja muotoja ja herkullinen maku!

      Poista
  5. Ihanan värikäs tosiaan. Tästä tulee hyvälle mielelle jo pelkästään katselemalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Punakaali ja porkkanat tekevät ihmeitä tälle salaatille! :)

      Poista
  6. Aivan mielettömät värit salaatissa! meillä on aina vähintään yhtä kaalia kaapissa, voisinpa tehdä tänään illalla niistä samantyylistä salaattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Kaalia löytyy meidänkin kaapista etenkin näin syksyisin, niin helppo ja hyvä raaka-aine! :)

      Poista
  7. Ostin tänään kaupasta jättimäisen punakaalin, vaikka en vielä tiedä mitä tekisin siitä. Salaatti toimii aina, ehkäpä kokkaan tätä :) Upeat värit tässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Peukut jättimäiselle punakaalille, siitä saa tehtyä jo useamman ruoan! :)

      Poista
  8. Ihanan väristä! Mä tykkäisin käyttää enemmän raakaa porkkanaa, mutta valitettavasti meillä on allergisia, mutta tässä riittää väriä ilmankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tässä tosiaan riittää väriä ilman porkkanaakin, mutta voisihan siihen laittaa vaikka vähän tyrnimarjoja sekaan!? :)

      Poista