maanantai 10. lokakuuta 2016

Oopperakellarin silakkapihvit




Onko perinteiset oopperakellarin silakat tuttu kalaruoka? Anopin vinkistä innostuin kokeilemaan ja ihastuin. Ihan on ansaittu paikka näillä silakkapihveillä perinteisten kalaruokien joukossa. Kun tavalliset silakkapihvit pyöritellään jauhoissa ja paistetaan, niin opperakellarin silakat marinoidaan ensin kermassa. Marinadi pehmentää silakan makua ja tekee pihvistä mehevämmän. Gluteenittomat oopperakellarin silakat valmistat uunissa paistamalla.

Jos silakoita tuntuu olevan reilusti, paista osa myöhemmin ja tarjoa loput ruisleivän välissä ruishampurilaisen tapaan.






OOPPERAKELLARIN SILAKKAPIHVIT

MARINADI:
1 kananmunan keltuainen (tai koko muna)
2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä
1 rkl dijonsinappia
1 rkl hienoa merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
tuoretta tilliä
1 rkl puristettua sitruunamehua

noin 600 g silakkafileitä

PAISTAMISEEN:
karkeita ruisjauhoja (tai murskattuja hapankorppuja)
voita

Sekoita marinadin ainekset, yhdistä silakkafileiden kanssa. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia välillä sekoittaen.

Valuta marinoituneet silakat jos käytit marinadissa kuohukermaa. Pyörittele fileet ruisjauhoissa. Paista voissa rapeiksi. Tarjoa oopperakellarin silakkapihvit perunamuusin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Siis nämä on niiiin hyviä!!! Silakkapihvit melkein tavalla kuin tavalla ovat hyviä, mutta nämä kermaseoksessa marinoidut ovat ykköset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Silakkapihvit perunamuusin tai kermaan muhennettujen perunoiden kanssa on aina hyviä, mutta nämä on kyllä vielä parempia :)

      Poista
  2. Eipä ole tuttu resepti, mutta täytyy ehdottomasti tehdä tutuksi.

    VastaaPoista