keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Puolukkajäädyke




Pukeudu pinkkiin, syö pinkkiä! Nyt herkutellaan tärkeän asian puolesta. Perjantaina 14.10. vietetään Roosa nauha -päivää. Teemapäivä on hyvä syy pukeutua pinkkiin. Kampanjalla kerätään varoja suomalaiseen syöpätutkimukseen, erityisesti rintasyövän hyväksi. Suora rahallinen lahjoitus ei ole ainoa vaihtoehto olla mukana tässä tärkeässä asiassa. Moni yritys on lähtenyt mukaan kamppanjaan omilla tuotteillaan ja jokaisesta ostetusta kampanjatuotteesta menee pieni, mutta tärkeä osa suoraan rahastoon. Tuotteen tunnistaa usein roosan sävystä ja Roosa nauha -merkistä. Pienikin teko näkyy!

Syksyinen puolukkajäädyke sopii sävynsä puolesta täydellisesti Roosa nauha -päivään. Puolukoiden tilalla voi käyttää myös karpaloita. Kauralastut on helppo herkku. Ne voi korvata kinuskikastikkeella tai jättää myös kokonaan pois.





PUOLUKKAJÄÄDYKE
(jäädykemassaa tulee noin 9 dl)

3 keltuaista
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
½ vaniljatangon sisus
4 dl puolukoita

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus kermavaahdon joukkoon. Yhdistä keltuaisvaahto, kermavaahto ja puolukkasurvos.

Kaada seos kylmällä vedellä kasteltuun pakastimeen sopivaan vuokaan. Peitä vuoka kelmulla.

Pakasta jäädykettä vähintään 5 tuntia. Kasta vuoka reunaa myöten lämpimään veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele jäädyke puolukoilla, kauralastuilla ja kermavaahdolla. Sulanutta jäädykettä ei voi pakastaa uudelleen.

10 kommenttia:

  1. Hienolla asialla olet, hyvä hyvä! Piti vaan sanomani, että mulla on tollanen vastaava puolukkajäädykkeen ohje, mutta keksin kerran lorauttaa siihen pienen tipan punssia ja se olikin hyvä osuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo punssi on ollut viisas valinta! Tilkka makuun sopivaa alkoholia parantaa jäädykkeen rakennetta :)

      Poista
  2. Hyvää roosanauha-päivää myös sinulle <3, tärkeän asian puolesta vietetään.
    Tuo puolukkajäähdyke näyttää niin herkulliselta, ihan pakko testata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä on kyllä ihana jälkiruoka. Valmistaminen on helppoa ja puolukkajäädyke sopii tarjottavaksi kesät talvet.

      Poista
  3. Kävisiköhän tähän joku maidoton kerma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että maidottomat kermat käyttäytyvät jäädykkeessä tavallisen kerman tavoin, kunhan kyseessä on vispautuva tuote! Olisi kiva kuulla lopputuloksesta, jos innostut testaamaan tämän ohjeen maidottamalla kermalla.

      Poista
  4. Ihana puolukkajäädyke, voisikin tehdä (todella) pitkästä aikaa taas.

    VastaaPoista
  5. Puolukkajäädyke on tuttu herkku minullekkin, mutta empä ole sitä koskaan tehnyt! Olen vain päässyt maistamaan muiden jäädykkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukkajäädyke on kyllä ihana kahvipöydän herkku ja valmistuu melko vaivattomasti!

      Poista