sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Siemennäkkileipä




Siemennäkkileipä on kaikessa yksinkertaisuudessaan hillittömän hyvä ratkaisu hävittää kaappiin jääneet siemenpussin jämät. Rouskuvan rapeat näkkärit silloin tällöin pitävät kuiva-ainekaapin sisällön kunnossa. Siemeniä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy.

Meillä tämä pellillinen katoaa parempiin suihin hetkessä, mutta näkkileivät pysyvät rapeina kun ne säilyttää tiiviissä purkissa. 


SIEMENNÄKKILEIPÄ
pellillinen

3 dl (isoja) kaurahiutaleita
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemenrouhetta
1 tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä

Sekoita keskenään hiutaleet, jauhot, siemenet ja suola. Lisää kiehuva vesi ja sekoita kunnes vesi on imeytynyt seokseen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Laita päälle pellin kokoinen leivinpaperi ja kaulitse näkkäriseos ohueksi levyksi leivinpaperien välissä. Leikkaa levy sopiviksi paloiksi ennen paistamista. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.

16 kommenttia:

  1. Olen miettinyt hyvää "alustaa" tulevan perjantain dinnerin amuse bouchelle. Tämä se on, ja raaka-aineetkin löytyvät jo kaapista valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Siemennäkkileipä toimii missä vain!

      Poista
  2. Mun on pakko ryhdistäytyä ja kokeilla vihdoinkin siemennäkkäriä. Se on ollut mun to do-listalla jo vuosia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti testata, mutta varoitan näihin jää helposti koukkuun ��

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Erja, siemennäkkäri vaikkapa juuston kera olisi mainio joululahja!

      Poista
  4. Marraskuu onkin oikea teekupposen ja itse tehdyn näkkärin huippuaikaa. Tervetuloa räntä ja pyry!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä! Näkkärin kera vielä jotain ihanaa juustoa! Kyllä toimii! 😊👌

      Poista
  5. En olekaan tehnyt siemennäkkäriä pitkään aikaan, vaikka se on superhyvää! Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Hanna kommentista! Ja kauniista sanoista blogissasi! Siemennäkkäriä ja päälle hyvää juustoa, ai ai!

      Poista
  6. simenennäkkäri on niin hyvää! tulee syötyä liikaa. tämä olisikin hyvä resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän siinä on ettei siitä voi pitää näppejään erossa :)

      Poista
  7. Tämä onkin vähän erilainen ohje millä ole näkkäriä tehnyt eli kokeiluun menee tämä. Itse tehty näkkäri kun on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, näkkäri on kyllä niin hyvää!

      Poista