lauantai 24. joulukuuta 2016

Lohipastrami



Näyttävä lohipastrami kuuluu monen joulupöytään. Pastrami valmistuu vaivatta ja on herkullinen tarjottava myös joulun välipäiviin tai uudenvuoden juhlaan. 


LOHIPASTRAMI

350 g lohifileetä (paksummasta päästä leikattua)
1 rkl suolaa
1 tl sokeria
1-2 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kokonaisia rosepippureita 

Nypi lohesta ruodot ja irrota nahka. Sekoita suola ja sokeri ja ripottele seos lohen pintaan. Siirrä lohi kylmään pariksi tunniksi.

Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen suola pois. Leikkaa lohi kolmeen osaan. Murskaa pippurit ja kääntele lohipalat pippurisekoituksessa.

Paahda kuumalla, kuivalla pannulla jokaista sivua, yhteensä reilu minuutti tankoa kohden. Vain kalan pinnan on tarkoitus kypsyä. Viipaloi lohesta noin 1 cm paloja. Tarjoile lohipastrami salaatin ja sinappikastikkeen kera.


OIKEIN HYVÄÄ JOULUNAIKAA!

16 kommenttia:

  1. Ihanan värinen tuo lohi ja varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. Lohipastrami on niiiiin hyvää! Meilläkin oli sitä joulupöydässä, mutta mausteet erilaisia (seesaminsiemeniä, sinapinsiemeniä ja juustokuminaa). Roseepippuria voisikin kokeilla ensi kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat ne on ollut mausteet teilläkin! Lohipastramin makua on kiva muokata erilaisilla mausteseoksilla :)

      Poista
  3. Lohipastramia löytyi meidänkin joulupöydästä, onhan se niin hyvää :). Ihana kuva jälleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Saara! On se hyvää ja helppoa!:)

      Poista
  4. Meillä oli joulupöydässä vain graavattua lohta mutta tämä olisi ollut varmasti myös herkkua! Ehkäpä ensi vuonna pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohipastramia kannattaa kyllä kokeilla! :)

      Poista
  5. Onpa kaunista! Suunnitellut kokeilla tätä jo pitkään, ehkä mä vielä rohkaistun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista
  6. Ihanan kauniit ja raikkaat kuvat! Näyttää kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
  7. Lohipastrami sopii oikeastaan mihin vuoden aikaan tahansa, herkkua. Hyvää alkanutta vuotta sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin sopii! Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle, Jenni! <3

      Poista