torstai 15. joulukuuta 2016

Rakuunakanaa ja paahdettuja juureksia





Sydänmerkki ja Kaksplus haastoivat bloggaajat suunnittelemaan koko perheelle maistuvan ja samalla myös terveellisen ruoan. Ruoan valmistuksessa tuli käyttää vähintään kolmea sydänmerkillä varustettua tuotetta ja kasviksia kehotettiin käyttämään runsaasti. Bloggaajien reseptit on nyt julkaistu ja lukijat voivat käydä äänestämässä omaa suosikkiaan.

Kotimaisia juureksia kannattaa suosia ruoanlaitossa nyt runsain määrin. Hyvän varastoinnin ansiosta juuresten sesonki jatkuu pitkään. Monipuolisuuden lisäksi juurekset ovat terveellisiä ja ennen kaikkea hinnaltaan melko edullisia aineksia ruokapöytään. 

Uunissa paahdetut juurekset valmistuvat vaivatta ja lopputulosta on helppo muokata erilaisilla mausteilla/yrteillä. Uunijuurekset sopivat lisukkeeksi lähes mihin vain. Mehevä rakuunakana valmistuu sillä välin kun juurekset kypsyvät uunissa. 





RAKUUNAKANAA JA PAAHDETTUJA JUUREKSIA 
4:lle

4 broilerin rintafileetä

Marinadi:
½ dl rypsiöljyä
2 tl hunajaa
1 rkl dijon-sinappia
½ sitruunan mehu
1 rkl kuivattua rakuunaa

Paistamiseen:
1 rkl voita/öljyä
mustapippuria myllystä

Kastike:
2 dl vettä
½ kanaliemikuutio
1 dl kermaa
½ tl kurkumaa
rakuunaa

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Pyöritä broilerin fileet marinadissa. Peitä kulho ja siirrä fileet jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Jos on kiire, anna fileiden marinoitua huoneenlämmössä tunti, mielummin kaksi.

Sulata rasva pannussa. Paista fileiden pintaan kaunis väri molemmin puolin. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Lisää pannulle vesi ja kanaliemi ja anna kiehua. Kääntele fileitä pannulla, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä. Lisää kasvisrasvasekoite. Mausta kastike kurkumalla ja rakuunalla. Anna fileiden muhia vielä hetki pannulla.


UUNIJUUREKSET
6 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
1 punajuuri

2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja lohko juurekset suurinpiirtein samankokoisiksi lohkoiksi. Laita juureslohkot kulhoon ja lorauta päälle öljy, suola ja mustapippurirouhe. Sekoita.

Levitä juurekset tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä juureksia uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Käännä juurekset kerran kypsennyksen aikana.

8 kommenttia:

  1. Kiva, helppo ja terveellinen ruoka arkeen! Ihanat noi sydämenmuotoiset punajuuret <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voit vain kuvitella kuinka nuo punajuurisydämet teki vaikutuksen 4v tyttöön :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, se on sitä punajuurirakkautta! :) Oikein ihanaa joulua sinullekin!

      Poista
  3. Rakuuna on ihana yrtti! Sydämellistä ja värikästä joulua!

    VastaaPoista
  4. Oi ihastuin myös sydänpunajuuriin, ihanaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuurirakkautta ja oikein ihanaa joulunaikaa, Alisa!

      Poista