sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Riisisuklaakuuset




Perinteinen riisisuklaa vie ajatukset lapsuuteen. Riisisuklaa oli oman karkkipajan ensimmäinen tuotos noin 20 vuotta sitten ja olihan se myös hurjan hyvää. Poikkean nyt tuosta alkuperäisestä reseptistä ja valmistan riisisuklaan sulatetusta valkosuklaasta. Näitä on mukava tehdä lasten kanssa! 


RIISISUKLAAKUUSET

200 g valkosuklaata
8 dl riisimuroja
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Koristeluun:
koristerakeita
tomusokeria

Tee leivinpaperista kartioita. Teippi tarttuu huonosti leivinpaperiin, joten kartion kiinnittämiseen helpoin ja nopein keino on nuppineula.

Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Lisää kookosöljy ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos tarvittaessa suurempaan kulhoon. Lisää riisimurot ja sekoita kunnes murot ovat kauttaaltaan suklaan peitossa. Lusikoi seos kartioihin. Kartiot voi istuttaa vaikkapa tyhjään kananmunakennoon. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa noin tunti tai kunnes kuuset pysyvät koossa.

Poista leivinpaperit ja koristele kuuset strösseleillä. Kuuset kannattaa siirtää vielä koristelun jälkeen jääkaappiin jähmettymään. Viimeistele kuuset tomusokerilla.

Ps. Puolita ohje jos se tuntuu liian suurelta.

12 kommenttia:

  1. Ihania muistoja tulvahti mieleen tästä! Kaunis kuva!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä herkkuja! Oikein makoisaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Makoisaa joulua myös sinulle!

      Poista
  3. Onpas söpö idea! Riisimurot on on ihanan rapsakoita ja tykkään paljon <3 Ihanaa joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Riisisuklaa toimii aina vain! Ihanaa joulua myös sinulle! <3

      Poista
  4. Miten söpöjä kuusia! Oikein ihanaa joulua ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! Oikein ihanaa joulua myös sinulle!

      Poista
  5. Niin monessa paikkaa nyt törmää riisisuklaaseen, pitänee itsekin tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisisuklaa on tosiaan ollut nyt pinnalla, niin ne tulee vanhat jutut aina välillä takaisin :)

      Poista
  6. Näin tän tyylisen ohjeen netissä, siinä kuuset oli megakokoisia,lähtee kyllää makean tuska :D. Mun lapsuudessa tehtiin riisisuklaata kaakaojauheesta, riisimuroista ja kookosrasvasta, sokeriakin varmaan tarvittiin , makeita nekin. Hyvää joulun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lienee se perinteinen riisisuklaan ohje eli kaakaojauhoilla tehden. Näissäkin kuusissa on makeutta ihan riittävästi. Näillä kyllä lähtee makean nälkä hetkeksi!:)

      Poista