perjantai 23. joulukuuta 2016

Sienisalaatti

Sienisalaatti kuuluu perinteiseen joulupöytään. Valmista kermaisen pehmeä, etikalla ja omenalla raikastettu sienisalaatti näin joulunaaton aattona niin se on parhaimmillaan joulupöydässä. 




SIENISALAATTI

4 dl suolasieniä
1 pienehkö sipuli
½ omena (Granny Smith)
1 tl valkopippuria
1,5 dl kuohukermaa
2 tl rajamäen viinietikkaa

Liota sieniä kylmässä vedessä. Vaihda liotusvesi välillä, jos sienet ovat kovin suolaisia. Sopiva suolaisuus löytyy maistelemalla. 

Valuta sienet hyvin ja purista kuiviksi. Silppua sienet, omena ja sipuli. Sekoita ne keskenään ja mausta valkopippurijauheella.

Vatkaa kermaa sen verran, että se hieman paksunee. Lisää siihen etikkaa tippa kerrallaan, samalla maistellen. Sekoita sieni-omena-sipulisilppu kermaan. Kääri astian päälle kelmu ja pane lautanen painoksi salaatin päälle. Nosta sienisalaatti kylmään tekeytymään seuraavaan päivään. 

6 kommenttia:

  1. Sienisalaatti kuuluu meidänkin joulupöytään, mutta meillä creme fraiche pohjaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin testata tuo creme fraiche. Meidän sienisalaattisesonki alkaa jouluna ja jatkuu koko talven blinien kera :)

      Poista
  2. Teetkö suolasienet itse? Vaikka olen kova sienimettäläinen, suolasieniä en ole tehnyt ikinä. Joskus pitäis kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaisin tähän mielelläni, kyllä! Mutta todellisuudessa se on vasta suunnitelmissa.

      Poista
  3. Kiva ohje, tätä just kaipasinkin. Maistoin Klaus Koossa tosi hyvää sienisalaattia ja taisi olla juuri tuo omenan raikkaus, joka teki salaatista tosi hyvän. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieheni on tarkka sienisalaatin suhteen ja meni hetki ennen kuin löytyi täydellinen kokonaisuus. Mutta tässä se nyt on! :)

      Poista