torstai 28. heinäkuuta 2016

Vuohenjuustorieskarulla




Helppoa kesäruokaa, ilman hellaa. Sellainen on vuohenjuustolla ja kauden herkuilla täytetty ja rullattu perunarieska.


VUOHENJUUSTORIESKARULLAT
4:lle

4 perunarieskaa (esim. Pottufarmin perunarieska)
100 g pehmeää vuohenjuustoa
2-3 rkl smetanaa
½ rkl sitruunan kuorta raastettuna
50-80 g babypinaattia
2 porkkanaa
1 paprika
1 kevätsipuli
kourallinen ituja (esim. Silmusalaatin valloittavan vihreä)
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pese paprika, leikkaa kahtia, poista siemenet ja valkoiset seinät. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise kevätsipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Pese pinaatin lehdet ja kuivaa ne. Huuhtele idut.

Sekoita vuohenjuusto, smetana ja sitruunan kuoriraaste.

Rieskat voi halutessaan leikata suorakaiteen muotoiseksi. Voitele rieskat smetanalla notkistetulla vuohenjuustolla. Levitä vuohenjuuston päälle kerros pinaatinlehtiä. Asettele kasvikset pieneen kekoon rieskan päästä päähän. Jätä rieskan toinen pää ilman täytteitä, jotta saat sen rullattua helposti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Rullaa rieska mahdollisimman tiiviisti rullalle ja nauti!




Kantarelli-lohikastike

Näin kesällä uudet perunat helpottavat ruoanlaittoa huomattavasti. Vielä kun jokaiselta metsäreissulta löytyy jotain kotiin tuotavaa niin ei edes kauheasti tarvitse miettiä, mitä tänään syötäisiin. Sienien suhteen kesä on ollut täydellinen. Vaikka juhannuksen jälkeen tuntui, ettei sateille tule koskaan loppua, niin joku niistäkin sateista on kumminkin nauttinut - ne sienet meinaan. Nyt vain sopivasti lämpöä ja sateita pitkälle syksyyn niin sienikausi jatkuu hyvänä vielä pitkään.

Blogin arkistoista löytyy omia sieniruokasuosikkeja, kuten esimerkiksi kantarelli tarte tatinsuppilovahverorisotto ja se perinteinen kantarellikastike. Ohjeita voi hyvin soveltaa muillekin sienille. Sienistä syntyy kerrassaan ihania kesäruokia!




Kylmäsavulohi tuo vaihtelua perinteiseen kantarellikastikkeeseen. Pihamaan ruohosipuli täydentää kantarellin ja savulohen liittoa.

KANTARELLI-LOHIKASTIKE

½-1 litra kantarelleja
½ rkl voita
2 dl kuohukermaa
noin 100 g kylmäsavulohta
ruohosipulia

Puhdista ja pilko sienet. Paista sieniä voissa pannulla, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.

Kaada sekaan kerma ja keitä kastiketta hieman kasaan. Lisää kylmäsavulohi ja kastikkeen vielä kiehahtaa. Viimeistele kastike ruohosipulilla.