torstai 2. helmikuuta 2017

Runebergin torttu raakapallona

Vadelmaiset Runebergin raakapallot - Uudet muodot tuovat vaihtelua perinteisen Runebergin tortun rinnalle.





Runebergin torttu on helmikuun klassikkoleivonnainen. Perinteinen Runebergin torttu taipuu helposti myös raakaherkuksi. Ohje on superhelppo eikä raaka-ainelistalta löydy tällä kertaa lainkaan valkoista sokeria. Silti nämä raakapallot lumoavat maullaan paatuneimmankin sokerihiiren. Pakastevadelmien sekaan voi lorauttaa hieman arrakkipunssia tai rommia.





RAAKAPALLOT
10-15 kpl

2 dl kuorittuja manteleita
5 dl kaurahiutaleita
2 dl kotimaisia pakastevadelmia (kohmeisia)
2 rkl hunajaa
2 rkl neitsytkookosöljyä
2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

KORISTEEKSI
1 dl kotimaisia pakastekuivattuja vadelmia


Liota manteleita yön yli (8-12 tuntia) reilussa vedessä.

Kaada liotusvesi pois. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää hieman vadelmia, mikäli taikina ei ole tarpeeksi kostea. Muotoile massasta 10-15 tasakokoista palloa.

Hienonna kuivatut vadelmat. Pyörittele raakapallot vadelmarouheessa.

Laita raakapallot jääkaappiin jähmettymään 1-2 tunniksi.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Nämä oli kyllä ihania! :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä palluroita! Kaunis väri tullut kuivatuista vaadelmista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tuo pakastekuivattu kotimainen vadelma oli kyllä löytö!

      Poista