perjantai 10. helmikuuta 2017

Valkoviinissä haudutettu kuha




Huoleton pataruoka on loisto valinta viikonlopun ruokapöytään. Ainekset pataan ja uuniin ja ruoka valmistuu itsestään. Eikä koko päivää tarvitse viettää hellan ääressä. Tätä samaa ideaa voi hyödyntää myös kalaruokien kanssa. Valkoviinissä haudutetut kuhafileet valmistuvat hetkessä.

KUHAFILEET VALKOVIINISSÄ
4:lle

3-4 kpl kuhafilettä
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
1-2 dl purjorenkaita tai kevätsipulia
1 dl tuoretta tilliä
40 g voita lastuina
reilu loraus valkoviiniä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kuhafileistä ruodot.

Aseta kuhafileet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Mausta fileet suolalla ja sitruunamehulla. Leikkaa purjo (tai kevätsipuli) renkaiksi ja hienonna tilli. Levitä ne kalafileille. Höylää voilastuja juustohöylällä kalojen päälle. Kaada reilu loraus kuivaa valkoviiniä kuhafileiden sekaan. Peitä uunivuoka foliolla.

Kypsennä uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin ja peruna- tai palsternakkapyreen kanssa.

27 kommenttia:

  1. Ihastelin tuota kuvaa Instagramissa ja klikkailin Reko-tilaukseen samoin tein ahvenfileitä (kuhaa en voi syödä). Näyttää ihan mielettömän hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Onni on, että ahvenia pääset herkuttelemaan!

      Poista
  2. Aivan ihana kuva. Tajusin juuri, että liian vähän syöty kalaa viime aikoina, asia pitääkin korjata!

    VastaaPoista
  3. Ihanan yksinkertainen herkkuruoka. Menee testiin ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella yksinkertainen! Kuha ja ahven on kyllä sellaisia, että mitä yksinkertaisempaa, usein sen parempaa!

      Poista
  4. Nouseeko teillä kalakin itse? Näyttää niin raikkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä meillä miesväki pitää huolen, että tuoretta järvikalaa löytyy lautaselta säännöllisesti. :)

      Poista
  5. Rakastan kuhaa! Tää näyttää tosi hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuha on kyllä herkullinen ja helppo kala!

      Poista
  6. Tällaiset ruuat on kyllä ihan loistavia! Just tehtiin smantyyppisesti eilen vietnamilaisittain ahventa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, herkullisia varmasti myös nuo teidän ahvenet!

      Poista
  7. Kuhaa viinissä tuli kokkailtua paljonkin kauan sitten. Kiva kun ei tarvitse aina pannulla rasvassa paistaa. Hyvä ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuha valmistuu vaivattomasti ja tämä kermaton versio on kyllä ihanan raikas ja helppo tapa!

      Poista
  8. Kuha on suomalaisista kaloista kyllä se ykkönen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuha on kyllä hyvää! Minä en osaa laittaa näitä järjestykseen, kun muutkin mm. made, hauki, lahna ja ja ovat herkullisia vaihtoehtoja :)

      Poista
  9. Miten freesi ruoka! Kuhaa saa harvemmin peruskaupoista, sääli. Mutta jos osuu silmään, niin pitää kokeilla pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, kotimaista kalaa saisi olla peruskaupan valikoimissa nykyistä paremmin!

      Poista
  10. Tätä pitää kokeilla kyllä, mainiota arkiruokaakin kun valmistuu nopsaan. Harvemmin menee vikaan kun on viiniä ja reilusti voita. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, viini ja voi tekee ihmeitä ja vielä kun seurana on loistava kuha :)

      Poista
  11. Oih, rakastan valkoviinissä kypsytettyä kalaa sekä äyriäisiä. Nam ja vielä kerran nam!

    -Heidi

    VastaaPoista
  12. Tämän ohjeen laitan talteen kesää varten. Aion kokeilla tätä mökillä ja tarjoilla sitä isälleni, joka rakastaa kalaa - sekä sen pyydystämistä, valmistamista että syömistä.

    VastaaPoista