torstai 9. helmikuuta 2017

Vegepita (äänestä ja voita ravintolalahjakortti)

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Apetitin kanssa.




Apetit heitti bloggaajille haasteen, jossa oli tarkoitus tutustua uusiin Apetit kasvisjauhistuotteisiin. Bloggaajien tehtävänä oli laatia herkullinen resepti käyttäen Apetit kasvisjauhispyöryköitä tai -pihvejä. 

Kasvisjauhiksen pääraaka-aine on vedellä turvotettu herneproteiini. Kasvisjauhis-tuotteet on tarkoitettu kaikille, jotka pitävät helposta arkiruoasta, kuten pihveistä ja pyöryköistä. Runsaan proteiinipitoisuuden ja vegaanisuuden vuoksi tuotteet sopivat eritysesti kuluttajille, jotka haluavat syödä enemmän kasvipohjaista ruokaa. Ensimmäisessä aallossa markkinoille tulivat ruokapakasteena myytävät herneproteiinituotteet: jauhelihapihviä muistuttava Kasvisjauhispihvi, lihapullamainen Kasvisjauhispyörykkä sekä paneroitua kanapihviä muistuttava Kasvisjauhispihvi Crispy chick. 




Apetit kasvisjauhispyörykät sopivat mainiosti mm. pitaleivän väliin. Vegepitan täytteenä  on kasvisjauhispyöryköiden lisäksi herkullista punakaalisalaattia, babypinaattia, pikkelöityä punasipulia ja etikkakurkkuja. Ja mikä parasta lisäkkeet voi hyvin valmistaa etukäteen, joten nämä vegepitaleivät valmistuvat hetkessä.


VEGEPITA
6:lle

PIKKELÖITY PUNASIPULI
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
2 rkl vettä
1 punasipuli ohueksi suikaloituna

PUNAKAALICOLESLAW
½ punakaali suikaloituna
1 omena (Granny Smith), raastettuna karkeaksi raasteeksi
1½ dl majoneesia
1 limen mehu
suolaa ja pippuria maun mukaan

ETIKKAKURKUT
pala kurkkua
2 rkl riisiviinietikkaa

LISÄKSI
1 ps Apetit kasvisjauhispyöryköitä
babypinaattia 
6 pitaleipää


PIKKELÖITY PUNASIPULI
Kiehauta liemiainekset ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

PUNAKAALICOLESLAW
Lisää kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

ETIKKAKURKUT
Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää sekaan riisiviinietikka ja sekoita. Anna maustua hetki.

Kuumenna pyörykät pakkauksen ohjeen mukaan pannulla tai uunissa. Täytä pitaleivät kasvisjauhispyöryköillä, babypinaatilla, kaalisalaatilla, pikkelöidyllä punasipulilla ja etikkakurkuilla.




Tästä linkistä pääset äänestämään reseptiäni Apetitin Vegeblogihaasteessa ja voit voittaa itsellesi 100€:n ravintolalahjakortin.

19 kommenttia:

  1. Mun on pitänyt testata tota pikkelöityä punasipulia ikuisuuden. Noukin sitä usein lähikaupan salaattitisikiltä, mutta en ole vielä saanut tehtyä itse. Se on kyllä ihan täydellistä myös leipien välissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopii kyllä moneen ja on niin kaunistakin! 😊

      Poista
  2. Nämä Kasvisjauhis-tuotteet kuulostaa kyllä tosi hyviltä. En oo vielä maistanut niistä mitään, mutta kohta kyllä ;). Pyörykät sopii just hyvin pita-leivän sisään. Sun lisukkeet on niin herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näitä vegetuotteita alkaa olemaan kaupan hyllyssä niin paljon, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain.

      Poista
  3. Nyt mulle maistuis just tämä, näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Mites multa on menneet nämä tuotteet ihan ohi tutkan! Kuulostavat kokeilun arvoisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusia tuotteita ilmestyy kyllä melkoista vauhtia 😊

      Poista
  5. Punasipuli kevyesti pikkelöitynä on superhyvää niin kuin varmaan koko tämä reseptiin.

    VastaaPoista
  6. Olivat kyllä tosi käteviä pyöryköitä :) Ehkä vähän mauttomia, mutta sopivat moneen. Pitaleipä onkin aina hyvä vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla, vaatii kyllä makua kaverikseen!

      Poista
  7. Näyttääpä herkuilta, pitääkin testata itsekin väsätä jotain kasvispyöryköitä! :)

    VastaaPoista
  8. Hei täytyykin tehdä pikkelöityjä punasipuleita taas pitkästä aikaa. Ovat niin herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä ja niin kauniin väristäkin!

      Poista
    2. Oi kyllä ja niin kauniin väristäkin!

      Poista
  9. Tosi kauniin väriset lisukkeet, erityisesti tuo sipuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo pikkelöity punasipuli on kyllä ihanaa!

      Poista