perjantai 12. toukokuuta 2017

Frittata savulohella




Helppo uunimunakas on pelastanut monen monta arkiruokapulmaa meidän taloudessa. Perinteinen frittata esivalmistetaan liedellä ja siirretään uuniin kypsymään, mutta helpommalla pääsee kun frittatan työntää suoraan uuniin. Tämä savulohifrittata on parhaimmillaan raikkaan salaatin tai varhaisperunoiden kera tarjoiltuna. Tuorejuustonokareet jäävät sopivan juoksevaan muotoon paistamisen jälkeen ja näin ne toimii myös kastikkeena tässä munakkaassa.

Meillä täällä Virroilla pyörii erittäin toimiva kananmunarinki. Kananmunat toimitetaan kerran viikossa suoraan paikalliselta tilalta asiakkaiden luokse ilman välikäsiä ja pitkiä varastointiaikoja. Tuoreen kananmunan ero kaupassa myytäviin on huomattava. Kananmunan tuoreuden huomaa erityisen hyvin silloin kun kananmuna paistetaan pannulla tai uunissa.





SAVULOHI & TUOREJUUSTO FRITTATA

6 kpl kananmunia
1 dl kevätsipulinvartta silputtuna
2 valkosipulinkynttä
100 g kylmäsavulohta siivutettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
tuoretta tilliä

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Silppua kevätsipulin varret ja hienonna valkosipulinkynnet.

Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kevätsipulisilppu ja valkosipulikynnet. Mausta kananmunaseos mustapippurilla ja lisää joukkoon reilusti tilliä.

Vuoraa uuninkestävä (halk. noin 24 cm) paistinpannu tai vuoka leivinpaperilla. Kaada kananmunaseos pannulle/vuokaan. Levitä kylmäsavulohisiivut munakkaan pinnalle. Viimeistele uunimunakas tuorejuustonokareilla.

Paista frittataa noin 25 minuuttia. Älä paista frittataa liian kuivaksi, vaan ota se pois samantien, kun munat ovat kauttaaltaan hyytyneet.

Tarjoa frittata salaatin kera. Myös varhaisperunat sopivat tämän uunimunakkaan kanssa erittäin hyvin.

4 kommenttia:

  1. Sen jälkeen kun olen alkanut hankkia kananmunat suoraan tuottajalta, munien kulutus on kasvanut huimasti. Tuoreet kananmunat ovat aivan eri asia kun viikko kaupalla varastoidut!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin kulutus on kasvanut huimasti näiden tuoreiden munien myötä. Ja kyllähän tätä trendiherkkua kelpaa syödä! 😊

    VastaaPoista
  3. Oijoijoi miten ihanan kuuloista! Menee niin toteutuslistalle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkala ei nyt meinaa millään nousta Näsijärvestä, joten nyt täytyy kulkea kalatiskin kautta. Tämä uunimunakas on maukas ja ihanan helppo!

      Poista