tiistai 20. kesäkuuta 2017

Caprese - suolainen piirakkaTomaatti-mozzarella-basilika eli caprese on italialainen klassikko. Caprese toimii salaatissa, leivän päällä ja mainiosti myös piirakan täytteenä. Caprese-piirakka tuo väriä ja näyttävyyttä juhlapöytään. Tämä ruokaisa tomaatti-mozzarellapiirakka valmistuu todella vaivattomasti. Alkuperäinen ohje on peräisin Kotiliesi-lehdestä.

TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA

1 (500 g)  voitaikina (esim. Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina)
1  kananmuna

TÄYTE
noin 10  keskikokoista tomaattia
350-400 g viipaloitua mozzarellajuustoa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl pestoa
1 ruukku  basilikaa
rouhittua mustapippuria

Anna taikinalevyn sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa leivinpaperilla uunipelti tai -vuoka. Kaulitse taikina noin 25x32 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä pellin päälle. Leikkaa veitsellä yhtenäiset viillot sentin päähän taikinan reunoista. Voitele reuna kevyesti vatkatulla kananmunalla.

Pistele keskiosaan reikiä haarukalla. Leikkaa leivinpaperista keskiosan kokoinen pala ja nosta taikinalevyn päälle niin, että reunat saavat kohota paistuessaan. Aseta paperin päälle reunoihin painoksi teräksiset ruokailuveitset. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia. Poista (tulikuumat!) veitset ja paperi ja paista pohjaa vielä 3-5 minuuttia, kunnes se on kypsä. Anna pohjan jäähtyä huolella.

Täytä tomaatti-mozzarellapiirakka vasta hetkeä ennen tarjoilua. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Levitä piirakan pohjalle ensin pestokastikkeella maustettua tuorejuustoa. Asettele pinnalle vuorotellen tomaattiviipaleita, mozzarellaa ja basilikaa. Viimeistele piirakka rouhitulla mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti