perjantai 9. kesäkuuta 2017

Grillattu pihvitomaatti




Kesä vasta alkoi, mutta kaupan tomaattihyllyt hehkuvat jo kesäisissä väreissä. Tomaattivalikoima kasvaa siinä missä muukin tarjonta. Makeat kirsikkatomaatit maistuvat sellaisenaan ja sopivat moneen käyttöön. Vasta viime kesänä löysin kotimaisen pihvitomaatin. Mehukas ja napakka pihvitomaatti on omiaan grillattuna tai uunissa kypsennettynä. 

Täytetty pihvitomaatti sopii hyvin lisäkkeeksi tai vaikka salaatin kanssa tarjottavaksi. Vuohenjuuston voi tarvittaessa korvata esimerkiksi kotimaisella valkohomejuustolla.



GRILLITOMAATTI
4:lle

4 pihvitomaattia

4 rkl pestoa
150-200 g vuohenjuustoa
1 pieni punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico-kastiketta
mustapippuria myllystä
tuoreita yrttejä esim. oreganoa

Leikkaa pihvitomaateista hatut pois. Säästä hatut. Koverra tomaattien siemenet ja sisustaa pois ja kuivaa sisäpuoli talouspaperilla. Kuutioi hatut takaisin tomaattien sisään.

Viipaloi vuohenjuusto. Täytä tomaatit juustoviipaleilla peston kera.

Leikkaa sipuli renkaiksi ja pyöräytä renkaat oliiviöljy-balsamicoseoksessa. Nostele sipulirenkaat tomaattien päälle ja lorauta kastike perään. Rouhi vielä mausteeksi hieman mustapippuria.

Kypsennä tomaatit grillin keskilämmöllä noin 20 min tai uunissa 200-asteessa kunnes tomaatit on kypsiä ja juusto on saanut hieman väriä.

Koristele tomaatit vielä ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.

2 kommenttia:

  1. No nam!!! Eipä ole tullut mieleenikään täyttää grillitomaatteja. Pitääkin testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin nam! Ja vuohenjuuston ystävä ei tässä kohtaa pihtaile juuston kanssa. Toki tähän sopii mainiosti muutkin juustot!

      Poista