lauantai 24. kesäkuuta 2017

Lähiruokaa ja iloista kylätunnelmaa

Satojen järvien Virrat on suosittu kesä- ja huvilakaupunki, jonka kauniit maisemat ja rikas kulttuuriperintö tarjoavat monipuolista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Kesä näkyy Virroilla iloisina ihmisinä ja runsaina kesätapahtumina, tsekkaa mm. heinäkuussa ensimmäistä kertaa järjestettävät MuksuFestarit ja viikkoa myöhemmin Näsijärven rantaan saapuu Apocalyptica.
Virtain Vaskivedellä voi kokea iloista kylätunnelmaa ja ruokailla paikallisessa hyvän mielen pizzaravintolassa. Kylän halki kulkee vilkas kantatie 65. Tälle tielle kannattaa poiketa kauempaakin, sillä Vaskiveden keskustassa, entisessä kaupparakennuksessa sijaitsee seudun hienoin ja paras pizzaravintola. Lupaan, että kovin monessa pizzeriassa ei myydä itse tehtyjä toffeita, juureen leivottua ruisleipää, uunituoreita sämpylöitä ja vastapaistettuja munkkeja, mutta RasinTuvalta (Vaskivedentie 1482, Virrat) saa näitäkin. 

RasinTuvalla vietetään pizzapäiviä perjantaisin ja lauantaisin, muina päivinä se on kahvila. Pizzaa voi tilata listalta tai syödä itsensä tyytyväiseksi pizzabuffeen äärellä. Jälkiruokakahvin kruunaa vastapaistettu munkki. Maanantaisin RasinTupa on suljettu.
RasinTupaa vastapäätä sijaitsee Kesämakasiini. Puodissa myydään runsaasti lähialueen tuotteita mm. jogurttia, kananmunia, jauhoja ja mehuja. Myynnissä on myös kyläläisten leipomia leivonnaisia, myös gluteenittomia tuotteita. Kesän edetessä hyllystä löytyy myös tuoreita, paikallisia vihanneksia. 

Matkoilla, erityisesti kesäreissulla tykkään poiketa näissä ihanissa lähiruokapuodeissa. Lähiruokapuotien valikoima on usein todella ainutlaatuinen. Hyllyiltä löytyy pienien tuottajien tuotteita, sellaisia mitä ei välttämättä muualta vielä saa. Lähiruokapuodit ovat myös parhaita paikkoja mm. tuliaisten ja mökkiviemisten hankintaan. Ihanat vanhat rakennukset tekevät näistä ostosreissuista täydellisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti