maanantai 19. kesäkuuta 2017

#Mänttäviivavilppula

Hurautin eräänä kauniina lauantaiaamuna autolla Rapukartanolle (Mänttä-Vilppula). Campasimpukka siellä jo odotteli ja bussilastillinen Ravintola Olon kutsumia vieraita saapui Helsingistä hetkeä myöhemmin. Lähdin reissuun huolettomalla asenteella ja repussani oli vain puhelin, joten kuvat ovat sen mukaisia.


Rapukartanon majoitusrakennus

Rapukartanon ympäristö on tunnelmallinen ja kaunis. Pihaan asti näkyvä järvimaisema kutsuu vieraita rauhoittumaan, kokemaan luonnon rauhaa. 

Päivä aloitettiin tutustumalla Rapukartanon tiloihin ja tarjontaan. Rapukartanossa on reilusti kokous- ja majoitustiloja. Ruokatarjonnassa panostetaan huolellisesti lähiruokaan. Meille vieraille tarjottiin mm. nokkosshotit, pääraaka-aine eli nokkoset oli poimittu lähimaastosta samana päivänä. Arvostan! 

Ruokalistalta löytyy rapujen lisäksi mm. kuhaa, sorsaa, kyyhkysiä, karhua, peuraa, hirveä ja poroa vuodenajan mukaan. Ravintola on auki tilauksesta. Matkailijoiden kannattaa ehdottomasti hyödyntää Rapukartanon majoituspalveluita, jotka nekin on ennakkotilauksesta myös matkailijoiden käytettävissä.


Rapukartanon ruokailutila

Rapukartanon sviitti "Hummeri"

Pikkupurtavaa Rapukartanolla mm. nokkosshotti

Rapukartanon herkku: pannacottaa, kookosta & mansikoita

Rapukartanolta siirryimme Gustaf -museoon. G.A. Serlachius-yhtiön entinen, upea pääkonttori tarjoaa tarinoita ja taidetta taiteenystäville. Meidän museokierroksella ei draamalta vältytty, kun oppaana toimi tämä vallan viehättävä rouva.


Draamaopastus "Yhtiölle töihin"

Gustavista siirryimme vielä Göstaan. Siellä meille pidettiin opastettu kierros päärakennuksessa, kartanon puolella ja kierroksen päätteeksi päädyimme vielä Kartanon viinikellarin. Päivän kruunasi myöhäinen lounas Ravintola Göstassa.

Keurusselän kuhaa, parsaa ja naurista

Olen ennenkin kehunut Göstaa ruoan, palvelun ja miljöön osalta ja samaa linjaa jatkan edelleen. En voi kuin ihmetellä miten lähes keskeltä ei mitään löytyy näin mahtava fine dining -ravintola. Valikoima on sopivan yksinkertainen, hinta vähintäänkin kohtuullinen ja ruoan sekä miljöön koskettava vaikutus on taattu.

Elokuussa Göstan alueen valtaa jo neljännen kerran Food & Art -tapahtuma. Food & Art -tapahtuma on Mäntän Serlachius-museoiden ympäristöissä järjestettävä monisensorinen ruokatapahtuma, jonka keskipisteenä ovat taide ja vierailevien keittiömestareiden valmistama ruoka. Tänä vuonna mukana on mm. ihana Paul Svensson!

Kukkakaalikeittoa ja kuusenkerkkää

Oliiviöljyjäätelöä ja mansikoita

Serlacius-museoihin kannatta lähteä tutustumaan kauempaakin. Jopa Helsingistä pääsee kätevästi Mänttä-Vilppulaan julksilla. Serlachius-bussi liikennöi Mänttä-Vilppulan ja Tampereen välillä kesäkaudella joka päivä. Tervemenoa Mänttä-Vilppulaan ja kiitos Ravintola Ololle tästä retkestä!

10 kommenttia:

 1. Voi että ihan harmittaa, kun en ehtinyt tälle retkelle mukaan! Näyttää ihanalta ja tuo Gösta olisi kyllä päästävä kokemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella harmi ettet ehtinyt mukaan! Mutta Mänttä-Vilppula ja erityisesti Gösta kannattaa kyllä kokea!

   Poista
 2. Monesti mennyt ohi autolla, mutta jotenkin se on jäänyt. Kiitos turistikierroksesta :)

  VastaaPoista
 3. Olipa rustiikkisen ja jotenkin Twin Peaks-vibainen rakennus, sisätilat yllättivätkin sitten ihan eri ulkonäöllä. Ja tuo Twin Peaksmäinen on tosi jees :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapukartano on kyllä hieno paikka ja nuo hotellihuoneet todella upeita! :)

   Poista
 4. minni / kokeileva keittiöni20. kesäkuuta 2017 klo 16.25

  Ihanan näköinen rakennus! Persoonallisuutta ja viehättävyyttä ja tyylikkyyttä. Ja herkullisen näköinen ruoka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Mahtava matkailukohde keskellä Suomea! :)

   Poista
 5. Harmittaa niin vietävästi, että tämä reissu jäi muiden menojen vuoksi väliin :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi juttu kyllä, mutta Mänttä-Vilppulaan kannattaa tehdä kesäreissu!

   Poista