lauantai 29. heinäkuuta 2017

Ihastuttavat perunanachot





Anu Brask on saanut aikaan perunanachovillityksen. Hanna laittoi blogissaan vauhtia tähän villityksen, mistä en ollut vielä kaksi viikkoa sitte kuullutkaan. Alkuperäinen ohje on vegaaninen, meillä se muuttui lihaisaksi. Pääosassa on nuo varhaisperunoista paistetut perunanachot ja ne on niin kuin pitää. Alkuperäinen ohje löytyy Anu Braskin juuri ilmestyneestä Vegaanimättöä kirjasta.

Perunanachot siivutetaan kuorineen, pyöritellään öljyssä/mausteissa ja paahdetaan kuumassa uunissa. Päälle laitoin kesäkurpitsankin täytteeksi sopivaa jauhelihakastiketta, juustoraastetta ja puutarhasalsaa (tomaattia, kevätsipulia, maissia ja yrttejä). Perunanachot koukuttaa!

Muoks! Tämän koukutuksen myötä minulla on yksi lisäys tähän kokonaisuuteen, valkosipulimajoneesi! Sopii täydellisesti perunanachojen kaveriksi. Ohje löytyy postauksen lopusta.


PERUNANACHOT
4:lle

n. 1 kg varhaisperunoita
2 rkl öljyä
2 rkl grillimaustetta

JAUHELIHATÄYTE
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika
300 g naudan jauhelihaa
1 dl ketsuppia
2 dl lihalientä
ripaus sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa

LISÄKSI
150 g juustoraastetta
2 tomaattia
1 kevätsipuli varsineen
2 dl (pakaste)maissia keitettynä/jäähdytettynä
reilusti tuoretta yrttiä (korianteria tai lehtipersiljaa)
valkosipulimajoneesia


Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pese perunat ja siivuta ne noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita perunaviipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja grillimauste. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne on kypsiä ja rapsakoita.

Valmista jauhelihakastike sillä aikaa kun perunaviipaleet kypsyvät. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Hienonna paprika. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti öljyssä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää ketsuppi ja paprika. Paista muutama minuutti. Lisää joukkoon lihaliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu basilika. Anna kastikkeen poreilla kevyesti, kaikki ylimääräinen neste saisi haihtua pois.

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja lisää sekaan keitetty/jäähdytetty maissi. Viimeistele puutarhasalsa hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla.

Siirrä jauhelihatäyte uuninkestävään vuokaan ja ripottele pintaan juustoraastetta. Gratinoi jauhelihakastike uunin ylätasolla, kunnes juusto on sopivasti sulanut. Viimeistele puutarhasalsalla ja ihastu!


PIKAINEN VALKOSIPULIMAJONEESI

1 kananmuna
2 tl sinappia
3 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
valkopippuria
1 tl valkoviinietikkaa

Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan, korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi.

Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Kaada huoneenlämpöinen öljy päälle. Mitä enemmän majoneesiin lisää öljyä, sitä paksumpaa siitä tulee.

Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla, nosta se hitaasti ylös ja toista tarvittaessa pariin kertaan. Lisää valkosipulinkynsi, suolaa, pippuria ja tilkka etikkaa ja surauta vielä sekaisin.

4 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää. Mäkin tein toisella kertaa lihaversion jauhelihalla ja on kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin koukuttavaa! Vegeversio jäi vielä testaamatta, mutta ehkä sekin aikanaan :)

      Poista
  2. Tosi kiva vinkki, tätä voisikin testailla joskus! :) Näyttää niin hyvältäkin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun innostuit tästä. Toivottavasti resepti pääsee testiin! :)

      Poista