keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kesän parhaat nakkisämpylät

Nakkisämpylä kuuluu kesään yhtä varmasti kuin vaihteleva kesäsää. Hot dog ei ole säästä eikä paikasta riippuvainen. Ainekset voi hyvin pakata mukaan ja grillata nakit nuotiolla, mutta yhtä hyvin nakkisämpylät valmistuu ja maistuu kotikeittiössä. Pääasia on kumminkin itse tehdyt sämpylät. Kuohkeat ja maukkaat hodarisämpylät vaativat hieman aikaa ja vaivausta, mutta se kannattaa.

Täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana. Viileänä kesäpäivänä sämpylän väliin sopii pekonilla maustettu hapankaali ja sulatejuusto, kun taas raikkaampi täyte syntyy varhaiskaalista ja porkkanasta.




Tämä sämpyläohje on superhelppo. Ainekset kulhoon ja sekaisin. Yleiskone hoitaa vaivauksen helposti ja nopeasti, mutta ei se taikinaterapiakaan pahasta ole. Eikä haittaa vaikka hodarisämpylöitä jää yli, ne maistuu sämpylän sijasta kenelle tahansa.


HOT DOG -SÄMPYLÄ

3 3⁄4 dl maitoa
50 g hiivaa
500 g vehnäjauhoja
35 g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin noin 20 minuuttia.

Anna taikinan levätä kulhossa noin 30 minuuttia.

Kun taikina on saanut levätä, leivo se tangoksi ja leikkaa tanko 12 palaan. Laita leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota liinan alla noin 1½ tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä noin 10 minuuttia tai kunnes niissä on kaunis väri pinnassa.


HOT DOG VARHAISKAALISALAATILLA

4 kpl Hot dog -sämpylää (ohje yllä)
4 kpl nakkia
varhaiskaalia suikaloituna
1 porkkana raastettuna
kevätsipulia
majoneesia

Suikaloi varhaiskaali esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulinvarsi.

Paista nakit pannulla tai grillissä.

Halkaise sämpylä, laita nakki alimmaiseksi ja lisää päälle varhaiskaali-, porkkana- ja kevätsipulisuikaleita. Viimeistele hodarit majoneesilla.

9 kommenttia:

  1. Oi, toi varhaiskaalisalaatti näyttää ihanalta. Vaikka pitkään haudutetun kasslerin kaverina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varhaiskaali on kyllä ihanaa ja sopii mihin vain! :)

      Poista
  2. Coleslaw ei petä koskaan. Maustan omani ripauksella sellerinsiemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellerinsiemenet tuovat varmasti mukavan lisä tuolle kaalisalaatille, täytyykin testata! :)

      Poista
  3. Meillä vedetään hodareita kerran parissa kuukaudessa hyvin vakituisesti. Ihana ruoka jotabon helppo varioida loputtomiin. Ja kyllä, tässä coleslaw pääsee oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin hodarit on säännöllisesti ruokalistalla. Helppoa, täyttävää ja maistuu kaikille!

      Poista
  4. Ihana hodarikuva. Mekin syötiin juuri hodareita, ne on meillä lasten ja aikuisten viikonloppuherkku.

    VastaaPoista
  5. Ystäväpariskunta pitää tasaisin väliajoin illanistujaisia, joissa on hodaribuffet. Mahtava konsepti, joka on pitänyt jo kauan kopioida. Coleslaw on meilläkin vakiokamaa, jota syödään etenkin burgerien lisukkeena.

    VastaaPoista