lauantai 5. elokuuta 2017

Kukkakaalirisotto




Saapuva syksy houkuttelee risottojen ja patojen äärelle. Samaan aikaan kotimaisten vihannesten satokausi on parhaimmillaan ja vihannesten käyttö on nyt todella helppoa. Yksi sesongin suosikeistani on kukkakaali. Grillattuna, keitettynä, gratinoituna, sellaisenaan ja miten vaan, toimii joka tilanteessa!

Tiesithän, että risottoriisi ei ole ainoa vaihtoehto täydelliseen risottoon. Perinteisestä risotosta voi todellakin poiketa nyt kun kukkakaalit ovat parhaimmillaan. Kukkakaalirisotto saa makua valkoviinistä ja parmesaanista, kuten perinteinenkin risotto. Paistetut kantarellit sopivat mainiosti kukkakaalirisoton kaveriksi.


KUKKAKAALIRISOTTO
4:lle

1 kukkakaali
1 sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
nokare voita
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
2 dl parmesaania raastettuna
1 dl tuoreita yrttejä (esim. lehtipersilja, basilika)
2 kourallista kantarelleja


Tee kukkakaalista mandoliinilla, raastimella tai monitoimikoneella pientä raastetta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Lämmitä pannu, lisää voi ja kuullota sipulia, valkosipulia ja kukkakaalia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini pannulle ja anna seoksen kiehua kasaan. Kaada joukkoon kerma ja hauduta suurin osa nesteestä pois. Sekoita joukkoon parmesaani. Lisää tarvittaessa suolaa.

Paahda puhdistetut kantarellit voissa ja ripottele ne risoton sekaan.

Lisää lopuksi hienonnetut yrtit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti