perjantai 15. syyskuuta 2017

Focaccia

Täydellinen focaccia on samaan aikaan pehmeä, ilmava ja sitkeä. Nämä rakenteet syntyvät löysästä taikinasta ja oliiviöljystä. Öljyn kanssa ei nyt pihtailla. Perinteisessä focacciassa maistuu rosmariini, sormisuola ja oliivit. Focaccia sopii tarjottavaksi esimerkiksi kevyen keiton kanssa.






FOCACCIA

5 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
700 g vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä

pintaan:
tuoreita sieniä esipaistettuna (esim. kantarellia tai suppilovahveroita)
muutama valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
persiljaa


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljystä. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia tai käsin sama aika tuplaten. Taikina on melko löysää ja käsiin tarttuvaa, joten kone on tässä kohtaa hyvä valinta.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

Voitele oliiviöljyllä noin 28cmx35cm reunallinen uunivuoka. Kumoa kohonnut taikina vuokaan ja painele se sormenpäillä tasaiseksi levyksi. Sivele leipän pimtaan oliiviöljyä. Peitä vuoka liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Ripottele leivän pinnalle pannulla esipaistetut sienet ja valkospuli. Paista focaccia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.

Rouhi valmiin leivän päälle mustapippuria ja ripottele pintaan hienonnettua persiljaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti