torstai 12. lokakuuta 2017

Helppo ja huoleton ragú




Italialainen pitkään haudutettu jauhelihakastike on täydellistä ruokaa pimenevään syksyyn. Pastan pyörittäminen haarukan kärkeen maukkaan ragún ja parmesaanin kera on parasta mitä juuri nyt tiedän. Ja mikä hienointa, tämä kastike valmistuu yhden padan taktiikalla, ilman suurempia valmisteluja. 

Ohje ei noudata perinteistä kaavaa, missä kastiketta haudutetaan jopa 8 tuntia ja esivalmisteluihin käytetään reilusti enemmän kuin viisi minuuttia. Vaikka nautin kovasti keittiössä hääräämisestä, niin tämä nopeasti valmistuva ragú on kyllä kuin lottovoitto. Se aika mikä esivalmistelussa ja hauduttamisessa säästetään, perinteiseen versioon verrattuna, voi huoletta viettää pöydän ääressä hyvässä seurassa ragústa nauttien. 




RAGÚ
4:lle

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
reilu 2 dl ketsuppia
½-1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 dl punaviiniä

Revi jauheliha irtonaiseksi uunin kestävään kannelliseen pataan. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset vuokaan. Nosta kansi päälle. Kypsennä kastiketta 175 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Kastiketta voi hämmentää muutaman kerran kypsennyksen aikana. Tarjoa ragú pastan kera, reilulla kädellä tuoretta basilikaa ja parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti